Sport

Rommá verte Kolumbiát a női pólócsapatunk, a Tiszavirágban spanyol és görög győzelem született

Megkezdte szereplését a budapesti vízilabda-világbajnokságon a női válogatott, amely könnyed játékkal több mint harmincgólos győzelmet aratott a szerény képességű Kolumbia ellen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. A szegedi Tiszavirágban a D csoport meccseit játszották le hétfő este, ezeken Spanyolország 18-8 – ra ütötte ki Franciaországot, Görögország pedig egy egészen megalázó 28-1 – es győzelmet aratott Thaiföld felett.

VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, NŐK
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT
Magyarország–Kolumbia 35–4 (8–2, 12–0, 7–0, 8–2)

EGYETLEN PERCIG SEM VOLT KÉRDÉS, MI LESZ A VÉGE

Női pólósaink bemutatkoztak a hazai rendezésű világbajnokságon, és ezzel nagyjából le is lehetne zárni a Kolumbia elleni mérkőzés összefoglalását, hiszen ebből az összecsapásból az ég adta világon semmi sem derült ki a mieinkről – írja kissé ironikus összefoglalójában az NSO. A kolumbiaiaknak nyilván életre szóló élményt jelentett, hogy medencébe ugrottak hazájuk első világbajnoki meccsén, akárcsak az, hogy megszerezték az első világbajnoki góljukat, de nem tudtak jelentős ellenállást kifejteni a mieink ellen – ennél azért az egymás elleni játék is keményebb szokott lenni Bíró Attila szövetségi kapitány edzésein.

A magyar válogatott 35–4-re ütötte ki ellenfelét a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, akiknek tényleg közük nem volt ahhoz, hogy mi történik a medencében.

SZERDÁN AZ OLASZOK ELLEN JÁTSZUNK

“Két célunk volt a találkozó előtt, az egyik a győzelem, ezt persze tudtuk, hogy sikerülni fog, a másik pedig, hogy mindenki szerezzen gólt, ez is összejött. A kolumbiaiak meglepően szervezetten játszottak, szerintem ők is elérték a céljukat, az ő szemszögükből nézve nem szenvedtek túlzó vereséget. Azt gondolom, a délelőtti kétórás edzéssel együtt, ennek így komoly sportértéke van” – mondta a találkozót követően Bíró Attila szövetségi kapitány. A magyar válogatott szerdán az olaszokkal, pénteken a kanadaiakkal játszik 21 órától a Margitszigeten.

SPANYOL ÉS GÖRÖG GYŐZELEM A SZEGEDI TISZAVIRÁGBAN

A szegedi Tiszavirág Sportuszodában a D csoport meccsei kezdődtek el hétfőn, amelyeken spanyol és görög győzelem született. A thai válogatott a kolumbiaiakhoz hasonló zakót szenvedett el a Napfény Városában, a 28 gólt szerző görög ellenféllel szemben mindössze egyetlen alkalommal sikerült a hálóba juttatniuk a labdát.

  • Spanyolország-Franciaország 18-8 (4-1, 3-3, 5-2, 6-2)
  • Görögország-Thaiföld 28-1 (7-0, 9-0, 5-0, 7-1)

Galéria: a D csoportban játszott meccsek képei a szegedi Tiszavirág Sportuszodában 2022. június 20-án. MTI, Ujvári Sándor.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb