Sport

Újabb szegedi büszkeség: ötödik lett a Pádár Nikolettel úszó női gyorsváltó a Vizes VB-n

A női 4×200 méteres magyar gyorsváltó ötödik helyen végzett a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. A szegedi Pádár Nikolett, Molnár Dóra, Késely Ajna, Kapás Boglárka összeállítású staféta 7:57.90 perces idővel zárt, az előfutamban a csapat legjobbja a 16 éves szegedi (ős)tehetség volt, a HAÁSZ SZUE versenyzője az egész mezőnyben a második legjobb időt úszta.

A délelőtti összeállításból kikerült Jakabos Zsuzsanna, akinek helyét a 200 méter pillangón az esti program első döntőjében hetedik helyen végző Kapás Boglárka vette át. A csere azonban nem hozta meg a várt eredményt, ugyanis a 7:57.90 perces idő elmaradt a délelőttitől.

Az előfutamban a magyar csapat legjobbja a 16 esztendős, szegedi Pádár Nikolett volt, aki akkor az egész mezőnyben a második legjobb időt úszta.

“Fantasztikus érzés volt ennyi néző előtt újra úszni, azt gondolom sikerült mindent kiadnunk magunkból, kicsit más volt nekem most, hogy elsőnek kezdtem, de így, hogy negyediknek tudtam váltani, szerintem sikerült teljesítenem a feladatot. Nagyon boldogok vagyunk ezzel az ötödik hellyel” – nyilatkozta a szegedi Pádár Nikolett, majd Késely Ajna közbe vetette, hogy egyedüli európai csapatként nagy dolog az ötödik hely.

Budapest, 2022. június 22. Pádár Nikolett, Késely Ajna és Molnár Dóra (fent b-j), valamint Kapás Boglárka (a vízben), az ötödik helyezett magyar váltó tagjai a női 4×200 méteres gyorsváltó döntője után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 22-én. MTI/Illyés Tibor

A számot az amerikaiak nyerték, akiknél Katie Ledecky pályafutása 18. vb-aranyát gyűjtötte be, amivel az örökrangsor második helyén utolérte honfitársát, Ryan Lochte-t.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb