Közélet

Áder János ma a Maty-éren pecázott, nagyköveti kategóriában be is zsebelte a szegedi verseny első helyét a korábbi köztársasági elnök

Ismét megszervezték a magyar horgászat nagyköveteinek találkozóját Szegeden. Nem kis meglepetésünkre a Maty-éren rendezett versenyt nagyköveti kategóriában Áder János, korábbi köztársasági elnök nyerte.

Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke az MTI-nek elmondta: a magyar horgászat nagyköveti rendszerét évekkel ezelőtt azzal a céllal hívták életre, hogy olyan emberek – színészek, sportolók, politikusok -, akik saját területükön elért eredményeik alapján ismertségre tettek szert és horgásznak, népszerűsítsék a szabadidő eltöltésének e módját.

MA MÁR 800 EZER REGISZTRÁLT HORGÁSZ VAN AZ ORSZÁGUNKBAN

A program indulásakor mintegy 300 ezer regisztrált horgász volt Magyarországon, ma ez a szám meghaladja a 800 ezret, ez részben a nagykövetek példamutatásának köszönhető – közölte. Az elnök szerint a horgászat a magyar idegenforgalom olyan lehetősége, amely még nincs teljes mértékben kihasználva. Míg nagy vizeinkhez jellemzően a nyári időszakban érkeznek vendégek, a horgászok februártól egészen novemberig ott vannak a parton, ezzel meghosszabbítva a szezont. Tavaly is több tízezer olyan külföldi vendég érkezett Magyarországra, akik turista horgászjegyet váltottak. A legnépszerűbb a Balaton, egyre többen fedezik föl a Tisza-tavat, és komoly lehetőségek rejlenek a dunai, tiszai, Velencei-tavi horgászturizmus fejlesztésében – tudatta az elnök.

ÁDER JÁNOS REMEKELT SZEGEDEN

Szűcs Lajos azt is elmondta, hogy a magyar horgászat nagykövetei találkozóján szervezett versenyen 77-en vettek részt, az indulók mintegy három mázsa halat fogtak. A nagyköveti kategóriát Áder János korábbi köztársasági elnök nyerte 4450 grammal, a támogatói, tagszervezeti kategóriában 14 700 grammal Pintér Zoltán lett az első, az élversenyzők között pedig Szabó Tamás győzött 12 225 grammos összesített teljesítménnyel. A verseny legnagyobb halát, egy 4700 grammos pontyot Kovács Ákos fogta ki.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb