Sport

Dráma a Vizes VB-n: elájult a vízben egy műúszó, az edzője mentette ki

Rosszul lett, majd elájult a vízben szerdán az amerikai Anita Alvarez a margitszigeti Széchy Tamás Uszodában, a sportolónőt a saját edzője mentette ki. Ez volt az első baleset, amióta elkezdődött a Szegeden, a Tiszavirág Sportuszodában is zajló Vizes VB.

A műúszók egyéni szabadprogramjának szerdai versenynapján ijesztő pillanatokat éltek át a versenyzők és a nézők a margitszigeti Széchy Tamás Uszodában: az amerikai Anita Alvarez rosszul lett, majd elájult a vízben. Süllyedni kezdett, mire az edzője, Andrea Fuentes a segítségére sietett, utána ugrott a medencébe, majd egy vízimentő segítségével kimentette a vízből – írja beszámolójában a 24.hu. Alvarez a medenceparton orvosi ellátást kapott, visszanyerte az eszméletét, a hírek szerint már jobban van.

“Nagyon megijedtem és beugrottam a vízbe egyből, mert a vízimentők nem indultak el. Láttam, hogy nem lélegzik. Szerencsére már jobban van”

– mondta az edző a Marcának. Az Asnak pedig arról beszélt, hogy azt látta, le vannak dermedve a vízimentők, így nem gondolkodott, azonnal cselekedett.

Tavaly egy barcelonai olimpiai kvalifikációs versenyen hasonló történt, akkor is Fuentes mentette ki a sportolót a vízből.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb