Mindenmás

Az OMV is szigorított: bevezették az 50 literes tankolási korlátot

A MOL után az OMV is beállt a sorba: megváltozott a kisnyomású kútoszlopokon egyszerre kiadható hatósági áras üzemanyagok mennyisége, vagyis maximum 50 litert tankolhatunk, tehát ne lepődj meg, ha Szegeden is ezzel a korlátozással találkozol majd a fent említett kutakon. A változás egyébként most pénteken 11 órától lépett életbe – szúrta ki a HVG.

A társaság Facebook oldalán azt írta: “a kiadható üzemanyag mennyisége gépjárműbe alkalmanként maximum 50 liter, ez alól kivétel OMV MaxxMotion Super 100plus és OMV MaxxMotion Diesel üzemanyag. Kannába üzemanyag kizárólag piaci áron vásárolható.” A közleményben hozzátetették, hogy egyes töltőállomások a fentiektől eltérő korlátozásokat is alkalmazhatnak.

FRISSÍTVE (16:58): A LUKOIL IS BEÁLLT A SORBA

A 79 magyarországi Lukoil töltőállomást üzemeltető Normbenz Magyarország Kft. a Telex megkeresésére közölte, átmeneti jelleggel ők is korlátozásokat vezetnek be. „A kisnyomású kútoszlopokon maximum 20 liter, a nagyteljesítményű kútoszlopokon maximum 150 liter üzemanyag tankolható egy tranzakció során. Kannába, illetve egyéb külső edényzetbe kizárólag piaci áron vásárolható üzemanyag, egy tranzakció során maximum 10 liter” – írták.

A MOL-nál szintén most péntektől módosultak a tankolási szabályok. Erről itt írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb