Közélet

Péntektől a kannába töltendő benzin csak piaci áron kapható, autóba pedig hatósági áron 50 liter a limit a szegedi MOL kutakon is

A Mol benzinkútjain péntektől csak maximum 50 liter benzint lehet tankolni hatósági áron, kannába pedig csak piaci áron adnak üzemanyagot – derül ki több kút hivatalos Facebook-oldaláról – olvasható a telex.hu oldalán.

A kőszegi Mol-kút Facebook-oldalán a következő tájékoztatás olvasható (Június 24-től) „Kisnyomású kútoszlopainkon az engedélyezett maximális tankolási mennyiség napi 50 liter. Nagynyomású kútoszlopunkon a magyar rendszámú 3,5 – 7,5 t össztömegű, valamint a mezőgazdasági erőgépek továbbra is mennyiségi limit nélkül hatósági áron vásárolhatnak. ‼️‼️ Edényzetbe, kannába történő tankolás esetén a PIACI ár érvényes. ‼️‼️”

A kút kezelői azt kérik, hogy amennyiben a vásárlók az autó üzemanyagtartálya mellett

„külső edényzetbe is tankolnának, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a benzintankba történő tankolás vételárának rendezését követően, önálló tranzakcióként szíveskedjenek megtenni”.

Ha valaki egy tranzakción belül tankol a járműve üzemanyagtartályába, és kannába is enged magának benzint, annál ezentúl a tankolás teljes mennyisége tekintetében a töltőállomáson irányadó piaci árat alkalmazzák. A tankolási szabályok betartását biztonsági kamerákon keresztül ellenőrzik.

Külön felhívják az autósok figyelmét arra az eddig is létező szabályra, hogy ha valaki nem tudja bemutatni járműve magyar forgalmi engedélyét, annak a piaci árat kell megfizetnie az üzemanyagért. A forgalmi engedély utólagos bemutatására nincs lehetőség, reklamációt nem fogadnak el. Hasonló tájékoztatás olvasható a kisteleki Mol-kút oldalán is.

Az Úgytudjuk.hu csütörtök este már saját értesülésként írt a várható szigorításról, de ezt hivatalos forrásból eddig nem erősítették meg. A Telex megkereste kérdéseivel az olajtársaságot, választ eddig nem kaptak.

FRISSÍTVE (08:54): HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN IS KIKERÜLTEK A TÁJÉKOZTATÓK

A Hódpess azt írja, hogy a vásárhelyi MOL-kúton is (Tóalj utca) ma reggel elkezdték kiragasztani azokat a tájékoztató táblákat, mely szerint hatósági áras üzemanyagot maximum 50 literig lehet tankolni egy alkalommal az autóba. Mint kiemelték, 50 liter fölött már piaci áras a benzin és a gázolaj. Ezzel egyidejűleg megszűnt annak lehetősége, hogy hatósági áras üzemanyagot lehessen tankolni edényzetbe, kannába – ez kizárólag hatósági áron történhet. A magyar rendszámú 3,5 – 7,5 t össztömegű, valamint a mezőgazdasági erőgépek továbbra is mennyiségi limit nélkül hatósági áron vásárolhatnak. A Mol szigorítása még csütörtökön este jelent meg több benzinkút hivatalos Facebook-oldalán. A hatósági árak továbbra is 480 forinton vannak befagyasztva, a piaci átlagárak pedig az alábbiak szerint alakulnak:

  • 95-ös benzin: 778,9 Ft/liter,
  • gázolaj: 832,9 Ft/liter.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb