Szegedi Arcok

Napi cukiság: hűsítő limonádé csipetnyi szeretettel és citerazenével

Ha Béketelepen, a Tapolcsányi utca környékén jársz, ne lepődj meg, ha citeramuzsikát hallasz. De nem csak a zene miatt érdemes megközelítened a kisbolt környékét, hanem a hűsítő, frissítő limonádéért is, amit egy 10 éves kisfiú, Bohner Gergő készít, poharanként egy-egy csipetnyi szeretettel.

A kisfiú édesanyjának elmondása szerint Gergő nagy vállalkozásba fogott, melynek fő célja, hogy összegyűjtse az általa hőn áhított kerékpárra valót. Elhatározása igen komoly, és több szálon is elindította projektjét, a hűsítő finomság készítése csak az egyik. Kistestvére pedig – ahogyan a cikkünk borítóképén is látszik – lelkes segítőtársa lett ebben.

A tegnapi napon indult limonádé akciója igen nagy népszerűségnek örvendett, holott nem is szabott árat a hőségben igen jóleső finomságnak, ellenben szívesen fogadott minden adományt a szomjazó járókelőktől.

Ma pedig egyik kedvenc hangszerét, a citerát is megszólaltatja. De nem is akárhogyan, hiszen egy felnőtt citerazenekar tagjaként zsenge kora ellenére is igen kitűnően játszik. Lehet ezt még fokozni? Bizony, hiszen nem csupán egy, de 8, azaz nyolc! hangszert is ügyesen meg tud szólaltatni!

Azért eláruljuk, hogy Gergő a zenén túl a könyveket is falja, és ezzel két legyet is üt egy csapásra. Szüleitől minden egyes kötet elolvasásáért – édesanyja rá vonatkozó kérdéseiből ez világosan kiderül, hogy így van-e – egy kis pénzjutalmat kap, mely szintén a perselye tartalmát gyarapítja.

Gratulálunk az ifjú kis tehetségnek, sok sikert kívánunk a vállalkozásához és ahhoz, hogy mihamarabb összegyűjtse a szuper kerékpárra valót!

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb