Sport

Vizes VB: a FINA az utolsó pillanatban megtiltotta a versenyzést a medencében elájuló műúszónak, Anita Alvarez nélkül kénytelen vízbe ugrani az amerikai csapat

„Nagyon hálásak vagyunk, hogy Anita egészséges. Anita elképesztő versenyző és nagyon büszkék vagyunk rá. Sajnálatos módon azonban nem lesz lehetősége versenyezni az utolsó számában a világbajnokságon, a közeljövőben viszont visszatér a medencébe, és ismét inspirálni fog mindannyiunkat” – közölte a HVG beszámolója szerint az amerikai műúszók vezetője, Adam Andrasko.

Az Instagramon közzétett posztban az amerikai szövetség arról számolt be, hogy a FINA úgy döntött, biztonsági megfontolásokból nem engedi versenyezni a szerdán a medencében eszméletét vesztő Anita Alvarezt, akit az edzője mentett ki hatalmas lélekjelenléttel a vízből. A közleményben hangsúlyozzák, hogy a sportoló egészséges, egy orvosi csapat felmérte az állapotát a korábbi tesztek és a mostani helyzet alapján.

AZ UTOLSÓ PILLANATBAN ÍRTÁK FELÜL A DÖNTÉST

Alvarez korábban jelezte, hogy pénteken szeretne versenyezni, ahogy fogalmazott, a vízben még meg akarja mutatni, mit tud, az as.com szerint az amerikai orvosoktól meg is kapta a zöld jelzést, és az edzője is a csapatban szerette volna látni. A FINA azonban ezt az utolsó pillanatban felülírta. Az amerikai műúszó-csapatnak így az utolsó pillanatban kellett egy új műúszóval ráedzeni a programra a verseny előtt.

MERKELY BÉLA SZERINT NEM NEKI VALÓ EZ A SPORT

Merkely Béla, a budapesti vizes világbajnokság egészségügyi szolgálatának vezetője csütörtökön az RTL Klub Híradójának azt mondta a medencében történtekről: „Különböző típusú sportolók vannak, egyesek jól viselik, hogy az oxigén és a szén-dioxid mennyisége ilyen módon váltakozik. De vannak erre érzékenyebbek, ő közéjük tartozik. Valószínűleg neki nem ez a sport való.”

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb