Smart Szeged

Félmilliós adományt kapott a Makray Nappali Intézmény a Szeged Első Lions Klub jóvoltából

Hatalmas öröm érte a szegedi Makray Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézményének gyermekeit és munkatársait februárban, amikor a Szeged Első Lions Klub képviselői megkeresték az egyesületük elnökét azzal a tervvel, hogy a 2022-es jótékonysági koncertjük bevételének egyik kedvezményezett szervezete intézményük lesz – olvasható a Makray Nappali Intézmény Facebook oldalán.

Mint írják, hosszú szünet után idén végre lehetőség nyílt megszervezni a szóban forgó kezdeményezéssel kapcsolatos személyes találkozót. A korábbi évek adományozott szervezeteivel, a Szivárvány Autizmus Közhasznú Egyesülettel, a Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézménnyel és az Odú Korai Fejlesztő Központ és Pedagógiai Szakszolgálati Központtal együtt ünnepi keretek között, a Nemzeti Színházban vehették át az 500.000 Ft értékű adományt.

Fenntartó egyesületük elnöke és munkatársai illetve intézményük munkatársai egy igazán különleges koncerten vehettek részt, a Modern Art Orchestra: Tizenöt magyar parasztdal című előadását élvezhették Harcsa Veronika énekesnő közreműködésével.

A támogatási összeget egy kültéri napellenző megvásárlására fordították. A munkálatok befejeztével szeretnék megosztani örömüket és kifejezni köszönetüket, amiért a Szeged Első Lions Klub elnöke, dr. Bella Zsolt és valamennyi tagja megtisztelte mindnyájukat bizalmukkal, és általuk egy ilyen csodálatos lehetőséghez jutottak.

Az adomány rövid időn belül meg is érkezett és sok-sok nagyszerű ember összefogásával nyár elejére meg is valósult az álmuk.

Lehoczky Csaba, a Szegedi Küzdősport Klub elnöke, aki intézményünk fiataljainak speciális boksz edzést tart, értesítette barátját, hogy segítségre van szükségünk. Így kerültünk kapcsolatba Gémes Tiborral, a Neva-Tech Árnyékolástechnika Kft. ügyvezetőjével, aki másnap már el is jött intézményünkbe, hogy felmérje a munkát. Az árajánlatot, mely túllépte a támogatási keretet, Tibor lekerekítette a rendelkezésre álló összegre.

Így megadatott, hogy egy hatalmas, könyökkaros, motoros napellenzőt is felszereljenek az udvarban. A munkálatokat Elenának, intézményük egyik ellátottjának az édesapja kezdte meg, aki kijavította, megszépítette a fa burkolatot a napernyő helyén. Mindezek után gyors, összehangolt munkával a helyére is került a várva-várt napellenző.

Így lehetőség nyílt arra is, hogy egész nyáron a szabadban lehessenek azok a gyermekek is , akiknek otthonunkban nincs lehetőségük levegőzni. A napellenzőt egy boksz edzés keretein belül avatták fel, és az elmúlt héten az évzáró ünnepségünket is itt tartották meg.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: auto swiper
'Fel a tetejéhez' gomb