Mindenmás

Katasztrófa a fővárosban: durván leomlott egy ház tetőszerkezete, többen kórházba kerültek, egy nő súlyosan megsérült

Hétfőn délelőtt leomlott egy ház tetőszerkezete Budapest belvárosában, a VI. kerületi Aradi utca és Jókai utca sarkán, a törmelék a Jókai utcára hullott – írja az rtl.hu. A portál szerint négyen kerültek kórházba, közülük egy ember súlyosan megsérült. A rendőrség vizsgálja a balesetet, a polgármester ígéri, minden segítséget megadnak a házban élőknek. 

A baleset miatt egy nő súlyos koponya és gerincsérüléseket szenvedett – tájékoztatta az RTL Híradót Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Mint kiderült, mindezek mellett hárman könnyebben megsérültek, de őket is kórházba kellett szállítani. Jellemzően zúzódások, és az üvegszilánkok miatti kéz és lábsérülések miatt. A balesetben sok autó megrongálódott, öt járművet szinte teljesen maga alá temetett a törmelék.

EGY ÖTSZINTES ÉPÜLET TETEJÉRŐL INDULT MEG AZ OMLÁS

Kisdi Máté, a Főváros Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a kereszteződésben található ötszintes épület tetejéről indult el az omlás, amely magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is, a törmelék a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant. A tűzoltók keresőkutyákkal vizsgálták át a megrongált autókat, de nem találtak bennük senkit, ahogy a megrongálódott lakásokban sem – tette hozzá a referens. Ugyanarról a házról van szó egyébként, amelynek május 25-én kigyulladt a tetőtere. 

A RENDŐRSÉG IS VIZSGÁLJA AZ ESETET

Helyszíni szemtanúk szerint az omlás után az utcán feküdt egy ember mozdulatlanul, őt gyorsan mentőbe tették, majd távoztak vele a helyszínről. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitánysága foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt elrendelt büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a történteket. A Telex egy olvasói videót is közzétett:

Soproni Tamás, Budapest VI. kerületének polgármestere a Facebookon közölte: telefonon egyeztetett a társasház közös képviselőjével. „Minden segítséget megadunk a házban élőknek – amennyiben szükséges, úgy ideiglenes szállást is biztosítunk nekik.”

Forrás és fotók: rtl.hu, HVG, police.hu.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb