Közélet

Meglepetés, hétfőre: itt a Kék Zóna, újabb fizetős parkolási részeket alakíthatnak ki Szegeden

A város eddig díjmentesen használható utcáinak egy részére is ki akarják terjeszteni a fizetős parkolás rendszerét egy újonnan beadott, Nagy Sándor gazdaságfejlesztési alpolgármester által jegyzett előterjesztés alapján. Ha a július 4-én esedékes közgyűlés megszavazza a 01/2888-18/2022 – es számú tervezetet, fizetőssé válik a nagykörúton túli utcák egy része is, létrehozva a “kék” zónát.

Mint az előterjesztés írja, az önkormányzat egy meg nem nevezett szaktervező bevonásával előzetes tanulmányt készíttetett a fizető-parkolási zóna kiterjesztésére, amely alapján arra jutottak, hogy a július 4-én esedékes közgyűlés döntésével újabb területeken vezethetik be az újonnan létrehozott, kék zónát. Mint írják, a zöld és sárga zónák határai nem fognak változni, viszont létrejön a kék zóna.

Az előterjesztés nyilvánosan is elérhető melléklete az alábbi térképen mutatja meg az új fizetési területeket, amelyek gyakorlatilag a jelenlegi zónákat határoló utcákat jelentik, fizetőssé téve a Nagykörúton túli, azzal közvetlenül érintkező részterületeket is:

Az előterjesztésben az is szerepel, hogy a terv megvalósításához további 125 parkolóautomatát kell beszerezni, továbbá 35-öt a megrongálódott, meglévő készülékek cseréjére, ez 440-480 milliós kiadást jelent a városnak.

A tervezet sorsáról a soron következő, július 4-i közgyűlés dönthet, amelynek pikantériája, hogy hosszú évek óta először tényleg tétje lesz a voksolásnak. Amióta a szegedi DK nem szavaz minden esetben, koordináltan a Botka László nevével fémjelzett koalícióval együtt, plusz a dorozsmai időközit a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte, előfordulhat, hogy egy-egy előterjesztés nem tud “csak úgy” átmenni a közgyűlésen.

A július 4-i esemény összes témáját IDE kattintva tudod megnézni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb