Közélet

Orbán Viktor új határvédelmi szervezet létrehozását jelentette be, Pintér Sándornak két hónapja van rá

A rendőrség keretein belül működő új határvédelmi testület felállítását kérte szeptemberre Pintér Sándor belügyminisztertől a kormányfő – írja az Index. Orbán Viktor azt mondta, hogy nem tartható tovább az, hogy miközben háború van az országtól keletre, aközben katonák gyakorlatozás helyett a határon teljesítenek szolgálatot.

A hétfői parlamenti ülésen Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában a Mi Hazánk frakcióvezetőjének felszólalására reagálva jelentette be a migráció témájával összefüggésben, hogy szeptemberre kiadta a belügyminiszternek: állítsanak fel a rendőrség keretein belül működő, de nem a rendőrökből és katonákból álló új testületet, amely kizárólag a határvédelemmel fog foglalkozni. Orbán Viktor a parlamentben azt mondta: a migráció témájában sok munka vár a kormányra, két hónapot kapott a belügyminiszter, hogy megoldja a határvédelem problémáját.

TÁVOL VANNAK A CSALÁDTÓL A RENDŐRÖK

A kormányfő parlamenti felszólalásában kifejtette: nem tartható tovább az, hogy miközben háború van az országtól keletre, aközben katonák gyakorlatozás helyett a határon teljesítenek szolgálatot, és a rendőrök sem bírják sokáig, mert távol a családtól kell őket levezényelniük a határra. “Nemcsak a pénzük kevés, hanem a terhelés is nagy” – fogalmazott Orbán Viktor.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: click to read
'Fel a tetejéhez' gomb