Mindenmás

Napi pakk: tovább fokozódik a hőség Szegeden, Elon Musk születésnapján

Kezd nagyon meglódulni a nyár, hiszen mára már 36 fokot ígérnek a meteorológusok Szegedre. Ami viszont pompás hír, hogy a hűsítés garantált, mivel kihelyezték a párakapukat is Szeged számos pontjára. A hétfői közlekedési káoszból kiindulva egyebet sem tudunk tanácsolni mára, mint hogy indulj időben munkába! Befutottak a legfrissebb napindító infók, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK, SZÜLETÉSNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Levente, Irén, Gyula, Laura Leó, Leon, Petúnia, és Tivadar nevű olvasónknak! Születésnaposokból sincs hiány:

  • 74 éve látta meg a napvilágot Kathy Bates Oscar-díjas amerikai színésznő, rendező (Tortúra, Sírhant Művek),
  • 56 éve John Cusack amerikai színész, producer (Pop, csajok satöbbi; A John Malkovich menet).
  • 51 éve pedig Elon Musk dél-afrikai származású amerikai üzletember, akinek a Tesla autókat köszönhetjük.

BEDURVUL A SZEGEDI NYÁR

Kedden tovább fokozódik a hőség, 33-37 fokra számíthatunk az országban, míg az előrejelzések szerint Szegeden 36 fok körül alakul a hőmérséklet. Sok napsütés is várható, csak északnyugatra és a középső tájakra hozhat átmeneti felfrissülést egy-egy zápor, zivatar. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel.

KIHELYEZTÉK A PÁRAKAPUKAT

Jó hírünk van a szegedi hőségben kókadozók számára: a Szegedi Vízmű a hétfőn nkihelyezte a párakapukat a városban, mégpedig a Mars térre, illetve a Klauzál térre. Mint a vízmű szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből megtudtuk, mindemellett tűzcsapokra szerelt ivócsapokból is ivóvízhez lehet jutni a belvárosban. Két helyen tehetjük ezt meg, a Széchenyi tér és a Kárász utca sarkán a banknál, és az Aradi tér valamint a Zrínyi utca sarkán szintén egy pénzintézet előtt.

KEDDEN IS BEÁLLHAT A BERTALAN HÍD

Még a mai napon sincs Belvárosi híd, ezért a hétfői káoszból tanulva lehet, hogy jobban jársz, ha időben indulsz útnak. Jelenleg csak a Bertalan hídon folyhat az autós közlekedés, ezért a tegnap reggel így nézett ki…

…és ez zajlik most a Belvárosi hídon:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb