Közélet

Chovanecz Kata: 512 millió forintból korszerűsítették a Cső utcai óvodát, de egy darab klímát sem szereltek be – a földszintre költöztették a gyerekeket a hőség elől

“512 millió forintból korszerűsítették a Cső utcai óvodát. A kétszintes, lapos tetős épületben a beruházás során kicserélték az összes külső nyílászárót, a homlokzatot hőszigeteléssel látták el és tetőt teljesen felújították, azonban egy darab klímát nem szereltek be az épületbe” – írja közösségi oldalán Chovanecz Kata önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP), akinek a bejegyzése szerint az édesanyák jelezték, hogy a fent említett óvoda emeleti csoportszobáiban elviselhetetlen lett a meleg.

Mint hozzátette, az anyukák szerint a nagy meleg miatt az összes lurkót inkább a földszintre helyezték el az óvónők, ahol talán egy picivel lehet csak hűvösebb, mint fent.

KÍVÜ-BELÜL MEGÚJÚLT AZ ÓVODA

A Szeged Pólus számolt be két éve a fejlesztésről, hogy a három részből álló, kétszintes épületegyüttesben nyolc csoportszoba található, ezekben kétszáz kisgyermeknek jut hely. A parkosított udvaron minden csoportnak külön játszóterülete van homokozóval, fajátékokkal. Az óvoda most kívül-belül megújult a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. A felújításra bruttó 511,6 millió forintot fordítottak.

Mint a beszámolóból kiderült, a felújítással az óvoda nemcsak szebb lett, hanem az üzemeltetésére is kevesebbet kell költeni. A beruházás során kicserélték az összes külső nyílászárót, a homlokzatot hőszigeteléssel látták el. A lapos tetőt teljesen felújították. A csoportszobák ablakainál árnyékolókat helyeztek el. Az udvaron két ivókutat létesítettek, és új térburkolat készült.

A honlapon továbbá az is olvasható, hogy korszerű fűtési rendszert építettek ki: a hőközpontot modernizálták, a csöveket és a radiátorokat kicserélték, viszont a temérdek felsorolt újításból valóban hiányzik a hűtési rendszer kiépítése, így ha nem orvosolják a problémát, akkor kemény egy nyár elé nézek a gyerekek.

MÁR HARMADFOKÚ HŐSÉGRIADÓ VAN ÉRVÉNYBEN

Kezd durván bekeményíteni a nyár, ezért nemrég az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakmai ajánlását figyelembe véve június 27-én (hétfő) 00.00 órától, június 30-án (csütörtök) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást adott ki.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb