Mindenmás

Még több forgalmi korlátozás jön Szegedre: ivóvízvezeték-felújítási munkálatok kezdődnek több ütemben a Veres Ács utcában

Amikor azt gondolná az ember, hogy már nem jöhet több forgalmi korlátozás Szegedre, akkor a Szegedi Vízmű Zrt. seperc alatt megcáfolja ezt a gondolatmenetet. Mint keddi közleményükben írják, július 4-től ivóvízvezeték-felújítási munkálatok kezdődnek több ütemben a Veres Ács utcában, a Kolozsvári és Kálvária tér között (az előkészítő munkálatokkal indul a felújítás). Emiatt megváltozik a forgalmi és parkolási rend az adott szakaszon.

Hozzátették, hogy a munkát alvállalkozó végzi a Szegedi Vízmű Zrt. megbízásából. A munkálatok miatt félútpályás lezárás (esetenként – a munkától függően – teljes útzár), forgalomelterelés és parkolási korlátozás várható a munka üteméhez, előre haladásához igazodva. A kivitelezési munkaterületen az érintett lakosság számára lehetőség szerint biztosított lesz gépkocsikkal a házakba/udvarokba való bejutás. Erről az alvállalkozó tájékoztatja az érintetteket. A munka során elvégzik a teljes gerincvezeték cseréjét a bekötésekkel együtt (jellemzően 50-60 évesek a vezetékek és bekötések). A munkálatok befejezése után az érintett szakaszon új aszfaltburkolatot kap az utca.

NOVEMBER VÉGÉIG DOLGOZNAK MAJD A SZAKEMBEREK

A közlemény szerint a kivitelezés tervezett ütemezése így fog kinézni:

  • 1. ütem: a Veres Ács utcának a Hajnal és Farkas utca (Kolozsvári tér) közötti szakasza.
  • 2.-3. ütem: a Veres Ács utca Kálvária tér és Nemestakács utca közötti szakasza, illetve a Veres Ács utca Nemestakács és Hajnal utca közötti szakasza.

A vízellátás ideiglenes vízvezeték kialakításával történik, így a munka az ivóvíz szolgáltatásban csak korlátozottan (átmenetileg, rövidebb időszakokra) okoz átmeneti fennakadást a körzetben, amiről az érintett fogyasztók értesítést kapnak. A tervek szerint 2022. november végére befejeződnek a munkálatok, és megszűnik a forgalomkorlátozás, visszaállhat a közlekedésben a megszokott rend.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ai nude
'Fel a tetejéhez' gomb