Kikapcs

Bátrak, merészek és bevállalósok előre: jön az I. Swim & Run verseny a Maty-érre

Nagy hagyománya volt a Maty-éren az országos hírű szabadidősport eseményeknek – ezt szeretnék most újjáéleszteni, ezért a Csongrád-Csanád Megyei Szabadidősport Szövetség (Csomszisz) hagyományteremtő céllal megrendezi az I. Swim & Run versenyt, ahol úszás és futás szerepel a programban. Mint kiderült, az eseménynek a Szegedi Olimpiai Központ ad otthon, július 24-én.

“A szabadidősportnak is helyszínt adunk a Maty-éren. A sportlétesítményeket úgy kell építenünk, hogy multifunkcionális közeget is kínáljunk” – sportért felelős államtitkárként ezt 2019-ben nyilatkozta Szabó Tünde a felújítás alatt álló komplexumban. Új adottságokkal rendelkezik tehát a helyszín, amit az I. Swim & Run ki is használna, ezért profi sporteseményt kínálnak a nagyközönségnek.

CSALÁDOKAT ÉS BARÁTOKAT IS VÁRNAK

A kiküldött sajtóközlemény szerint a családok és baráti társaságok használhatják a nemzetközi színvonalú infrastruktúrát, a legjobbakat pedig a ceremóniák helyszínén díjazzák. Az I. Swim & Run érmesei tehát ott állhatnak dobogóra, ahol legendáink a kajak-kenu világ- és Európa-bajnokságokon. Nem véletlen, hogy egy héttel korábban itt rendezik a nyílt vízi úszók országos bajnokságát. A csúszás- és ütésgátlóval ellátott vízi lépcsők itt is garantálják a biztonságot, illetve a kiszállásra specializált kapaszkodók is rendelkezésre állnak majd. Ahogy a budapesti vizes világbajnokságon szereplő klasszisok, az I. Swim & Run indulóinak teljesítményét is chipes időméréssel mérik a szervezők.

RÖVID ÉS BEVÁLLALÓS TÁVOKAT IS LEHET TELJESÍTENI

A szervezők azt is írják, hogy bárki nyugodt szívvel indulhat a versenyen, hiszen egészen rövid távra is lehet nevezni, a merész és bevállalós érdeklődők pedig többet is vállalhatnak – ez ihlette a kategóriák elnevezését is:

BÁTOR: 100 m úszás + 1,5 km futás
MERÉSZ: 300 m úszás + 3 km futás
BEVÁLLALÓS: 500 m úszás + 5 km futás

Több szegedi élsportolóval is összemérhetik magukat az indulók, ráadásul a futás a vízicentrum elválasztó szigetén, illetve az oda vezető, a 166 méteres hídon teljesíthető – ez a szakasz máskor el van zárva a közönségtől. Mint tovább kiemelték, a verseny célja az, hogy a lakosság, és kifejezetten a családok számára lehetőséget tudjanak biztosítani a sportolásra, ösztönözni szeretnék őket az egészséges életmódra, illetve be akarják vonni az elmúlt években megújuló Maty-éri Olimpiai Központot a szabadidősport eseményeibe. Minden további részlet itt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb