Smart SzegedVideo365

Így épül ma egy gyár: látványos timelapse videón a Szeged melletti üvegfeldolgozó csarnok bővítése

Látványos videón mutatta be a CE Glass Industries, hogyan épült fel a most átadott új csarnokrészük, végéhez ért ugyanis az üvegipari vállalat eddigi legnagyobb bővítése. A vállalat sajtóközleményéből kiderült, hogy az összesen 5 400 alapterületű új üzemrésszel így már több mint 35 000 négyzetméteren zajlik a síküvegfeldolgozás, a bővítéssel együtt pedig számos új munkahely is létesült az elmúlt egy évben.

Mint tovább kiemelték, az évszázados családi gyökerekkel rendelkező, korábban Szilánkként ismert üvegipari vállalat 10 évvel ezelőtt költözött a Szeged határában, zöldmezős beruházás keretében felépített új gyárába, az üzem területe azóta pedig már kétszer is növekedett. Az ünnepélyesen most átadott harmadik, minden eddiginél nagyobb bővítést a biztonsági üveg iránt robbanásszerűen megnövekedett kereslet tette indokolttá.

100 MÉTER HOSSZÚ CSARNOKRÉSZ ÉPÜLT

A közleményből az is kiderült, hogy új hőmegmunkáló és lamináló gépsorok, az előkészítési munkákhoz szükséges megmunkáló központok és csiszoló berendezések érkeztek az eddigiek mellé, így az építőipar növekvő igényeit gyorsabban nagyobb mennyiségben és nagyobb méretben tudja kiszolgálni a vállalat. A bővülő géppark azonban mostanra szükségessé tette a meglévő üzemterület bővítését is. Az egy évvel ezelőtt indult és most átadott beruházás első ütemében az üzemcsarnok nyugati irányban 20 méterrel lett hosszabb, a második ütemben pedig az északi részen egy teljesen új, 30 méter széles és több mint 100 méter hosszú csarnokrész épült.

A RÉGIÓ EGYIK LEGNAGYOBB TERMELŐ KÖZPONTJÁVÁ NŐTTE KI MAGÁT A CE GLASS

Az új csarnok átadó ünnepségén Varga Gusztáv, a cég alapítója és vezérigazgatója elmondta: a folyamatos beruházások célja, hogy a vállalat a nemzetközi mezőnyben is továbbra is helyt tudjon állni, a versenyképességgel pedig fejlődő munkahelyet tudjanak biztosítani a régió számára. A nemzeti színű szalag ünnepélyes átvágását követően Varga köszönetet mondott a projektben közreműködő munkatársainak és partnereinek. Az első ütem 2 200 és a második ütem több mint 3 200 négyzetméteres bővítésével összesen 5 400 négyzetméterrel nőtt az üzem alapterülete. A Szeged határában álló ipari parkban így immáron több mint 35 000 négyzetméteren folytathatják az üvegipari tevékenységet, amely így a régió egyik legnagyobb termelő központjává nőtte ki magát. A több milliárd forintos, döntő részt önerőből megvalósított, a magyar állam és az Európai Unió által is támogatott beruházással nemcsak a termelési kapacitás növekedett, de több tucat új munkahely is létesült az elmúlt egy évben a Szegeden és Szeged környékén élőknek.

LÁTVÁNYOS VIDEÓN A BŐVÍTÉS

Az új csarnokok építésének minden mozzanatát rögzítették a kamerák, így most egy igazán látványos time lapse videón is bemutatják, hogyan épül fel a semmiből egy gyár egyetlen perc alatt:

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: jarisakti
'Fel a tetejéhez' gomb