Mindenmás

Meztelen fotókkal zsarolt meg 40 férfit a házaspár, közel 9 milliót szedtek össze tőlük

Pénzszerzés érdekében zsarolt meg 40 embert egy házaspár, a Szegedi Járási Ügyészség a letartóztatásukat indítványozta – olvasható az intézmény pénteki közleményében. Mint írják, a megalapozott gyanú szerint a nő tavaly tavasszal hamis profilok alatt regisztrált különböző internetes társkereső oldalakra, ahol sorra ismerkedett meg férfiakkal, majd meztelen fotókat kért tőlük.

Mint a közleményben kiemelték, a nő a férfiak bizalmába férkőzött, meztelen fotókat kért tőlük, majd miután azokat megkapta, a sértetteket megfenyegette azzal, hogy ha nem utalnak át neki pénzt, a kapott fotókat megosztja róluk a közösségi portáljaikon vagy elküldi családtagjaiknak. 

ÖSSZESEN 9 MILLIÓ FORINTOT CSALTAK KI

Az ügyészség közleményében azt is írja, hogy a megzsarolt sértettek a fenyegetések hatására több tízezer forintos, esetenként százezres nagyságrendű, egy esetben pedig 5 millió forintot is meghaladó összegeket küldtek a nő férjének bankszámlájára, aki egy sértettet telefonon is külön megfenyegetett, kényszerítésük sikere érdekében. A gyanúsítottak összesen közel 9 millió forintot szereztek meg a sértettektől. A minősített zsarolás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés-elrejtőzés, a bűnismétlés valamint az eljárás meghiúsításának veszélyérére figyelemmel indítványozta a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb