Kikapcs

Németh Nikolett Fajankó című drámájának ősbemutatójával kezdődik a 32. Thealter fesztivál Szegeden

Július 29-én Németh Nikolett Fajankó című drámájának ősbemutatójával kezdődik, és augusztus 6-ig tart a 32. Thealter fesztivál Szegeden – tudatták szerkesztőségünkkel a szervezők. Mint írják, a 9+1 nap alatt, 8 helyszínen 37 csapat, illetve alkotó 32 friss produkciójával várja az idén is a változatos, a körülöttünk zajló történésekre reflektáló programsorozat az innovatív, kortárs színházi szcéna, a különleges színházi események rajongóit Szegeden.

32. alkalommal rendezi meg a szegedi MASZK Egyesület a THEALTER fesztivált, amely immár három évtizede a hazai független szcéna színházainak előadásait tűzi műsorára nyaranta. A programsorozat fő helyszíne ezúttal is a szegedi Régi Zsinagóga különleges hangulatú épülete lesz, de játszanak még többek közt a Szegedi Nemzeti Színház balett-termében, a Kisszínházban, a Grand Caféban, és az újszegedi Ligetben is. Idén is a műfaji sokszínűség jellemzi a fesztivált: a prózai előadások mellett báb- és részvételi színházi darabot, monodrámát és performanszt is kínálnak a Szegedre látogató nézőknek.

SZÁMOS DÍJNYERTES ALKOTÁS LESZ LÁTHATÓ

A fesztivál hagyományaihoz híven a válogatásban ezúttal is számos díjnyertes alkotás lesz látható, a visszatérő fellépők mellett pedig most is lesznek olyan alkotók, akik első ízben mutatkoznak be a fesztiválon. Ezúttal is kínál ősbemutatót a fesztivál: a fesztivál nyitónapján lesz látható a FÜGE Produkció és a szegedi MASZK Egyesület koprodukciója, Németh Nikolett Fajankó című darabja, melyet Kovács Dániel Ambrus állít színpadra. A fesztivál részletes programját megtalálod itt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb