Mindenmás

Napi pakk: 30 fok Szegeden, Kormányinfó, és a nap, amikor felfedezték az algyői kőolaj- és földgázmezőt

Hihetetlen, de ma már végre nem kell a dugótól tartani, hiszen szabad a pálya: birtokba vehetjük a Belvárosi hidat Szegeden. A kivitelező korábban végzett a munkálatokkal, így csütörtök reggelre visszaállt a rend. Az esernyőre sem lesz szükségünk, ugyanis marad a kellemes nyárias meleg, egy kis széllel megfűszerezve. Indul a Kormányinfóval kecsegtető csütörtök, itt a Szeged365 napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK, SZÜLETÉSNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Apollónia, Brendon, Cirill, Donát, Félix és Metód nevű olvasónknak! A születésnaposokról, és a nagy eseményekről sem feledkeztünk meg:

  • ezen a napon született Árpád-házi Szent Erzsébet, aki a ferences harmadrend, a ciszterciek, az Erzsébet-apácák, a pékek, a koldusok, az özvegyek, az árvák, az ártatlanul üldözöttek, a csipkeverők és a fátyolkészítők védőszentje.
  • 74 éve látta meg a napvilágot Barta Tamás gitáros, énekes, zeneszerző (Hungária, LGT).
  • 57 éve annak, hogy egy Tápén végzett vízfúrásnál olajkitörés történt. Ekkor fedezték fel az algyői kőolaj- és földgázmezőt. Az algyői kőolaj- és földgázmező Magyarország eddigi legnagyobb – nemzetközi mércével mérve is jelentős – szénhidrogén előfordulása, amelynek felfedezése fordulópontot jelentett a hazai szénhidrogénipar történetében.
  • 52 éve született Szabó Győző színész, reklámgrafikus, író (Valami Amerika).

SZELES NAPUNK LESZ MA SZEGEDEN

Csütörtökön napos-gomolyfelhős időre van kilátás Szegeden. Komolyabb csapadékra nem kell számítani, elvétve lehet csak egy-egy rövid zápor. Az északnyugati szél élénk, olykor erős lesz. Hajnalban 12-19 fok várható, a maximumok pedig 25 és 31 fok között alakulnak.

SZABAD A BELVÁROSI HÍD

Az eredeti tervek szerint július 12-ig tartott volna a Belvárosi híd június 25-én megkezdett rekonstrukciója, azonban legnagyobb meglepetésünkre a a kivitelezést végző Hídtechnika Hídépítő, Karbantartó és Szigetelő Kft. rekord idő alatt végeztek a munkálatokkal, így ma már szabad az út a szegedi autósok előtt.

DÉLTŐL KORMÁNYINFÓT TARTANAK

Ma Kormányinfó! A szerdai kormányülés döntéseinek bejelentése, és az aktuális belpolitikai, gazdasági és háborús fejlemények kommentálása mellett a csütörtök délben várható Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a forint árfolyamáról is beszélhet, ami az euróval szemben a szerdai kereskedésben a történelmi 416-os szintet is átlépte.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb