Mindenmás

Míg Szegeden bárhol, szabadon vehetünk fel lenge ruhát, addig egy olasz üdülőhelyen betiltják a bikiniviselést

Míg Szegeden nyugodtan sütkérezhetnek a kánikulai hőségben a hölgyek lenge öltözetben, addig Olaszország egyik népszerű turisztikai központja megtiltotta a nyaralóknak, hogy bikiniben, vagy meztelen felsőtesttel járkáljanak az üdülőhelyen, írta meg az Index.

BÍRSÁGOT KAPHAT, AKI MEGSZEGI A TILTÁST

A The Times szerint Sorrento polgármestere, Massimo Coppola szerint a fedetlen bőr felháborítja a helyieket, és figyelmeztetett, hogy ez mostantól akár 425 fontos bírságot is vonhat maga után. A Pompeji és Nápoly közelében fekvő festői tengerparti város polgármestere elmondta, hogy az utóbbi időben „olyan viselkedésnek volt szemtanúja, amelyet az emberek többsége az illem és a civilizált együttélést jellemző tisztesség ellen valónak tart”. A sorrentói önkormányzati rendőrök az utcákon járőröznek majd, hogy megbizonyosodjanak arról, az emberek nem póló nélkül, vagy bikiniben mászkálnak az utcákon.

Az Index értesülései szerint más tengerparti üdülőhelyek is hasonló tilalmat vezettek be, például a calabriai Praia a Mare, ahol tilos mezítláb járni vagy lenge ruházatban az utcán tartózkodni. A liguriai Rapallóban pedig táblák emlékeztetik a látogatókat az öltözködési szabályok betartására.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb