Közélet

Szeged a nyolcadik legnépszerűbb nyári úti cél Magyarországon, a legdrágább Hévíz és Balatonfüred

Szeged a nyolcadik legnépszerűbb nyári úti cél Magyarországon a Szállás.hu friss kutatása alapján, akik azt is megvizsgálták, melyek a legdrágább üdülőhelyek. Az idén nyáron a legkeresettebb úti célok közül Hévízen és Balatonfüreden kell a legtöbbet fizetni átlagosan egy éjszakáért a járvány előtti, 2019-es szinthez képest, a legnépszerűbb stabilan Siófok.

Nem jelentettek telt házat az üdülőhelyek, aminek főként az áremelkedés az oka, viszont a Szallas.hu friss online kutatásából kiderült, hogy a portálon leadott foglalások alapján melyek a legkeresettebb és legdrágább üdülőhelyek. A rangsorolt legnépszerűbb hazai úti célok a következők:

  1. Siófok,
  2. Hajdúszoboszló,
  3. Eger,
  4. Balatonfüred,
  5. Budapest,
  6. Gyula,
  7. Hévíz,
  8. Szeged,
  9. Zalakaros, 
  10. Pécs.

KÉSZÍTSD A BUKSZÁD, FŐLEG, HA HÉVÍZRE, BALATONFÜREDRE VAGY HAJDÚSZOBOSZLÓRA MENNÉL

A felsorolt települések közül Zalakaroson (+36,35 százalék), Gyulán (+34,61 százalék), Budapesten (+34,26 százalék) és Hévízen (+33,7 százalék) a legnagyobb az árkülönbség az idén egy főre eső éjszakánkénti díj és a 2019. évi szint között.

Bár Hévíz (14 449 forint) után Balatonfüreden a legdrágább egy éjszaka egy főnek, 14 444 forint, ez 2019-hez képest 6,8 százalékos emelkedés, ami rekordalacsony a mezőnyhöz képest. Mellette Hajdúszoboszló drágult csupán 13,8 százalékkal 2019-hez viszonyítva, a többieknél 22-35 százalékos a változás a pandémia előtti nyár áraival összevetve.

2020-hoz képest jellemzően átlagosan maximum 15,4 százalékkal nőttek a vendégéjszaka-árak egy fő részére a legnépszerűbb településeken. Országosan 2018 óta az évenkénti áremelés átlaga 10,5 százalék volt, Így az idei átlagos növekedés a számok alapján közel trendszerű.

Forrás: Szállás.hu, Index

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb