Közélet

Apa kezdődik? Újabb majomhimlős eseteket mutattak ki Magyarországon

Újabb öt embernél mutatták ki a majomhimlő-fertőzést Magyarországon az elmúlt héten, ezzel 24-re emelkedett az országban diagnosztizált betegek száma – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken az MTI-vel.

Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek 25 és 53 év közötti férfiak, többségük Budapesten él. Mindannyian otthonukban, elkülönítve tartózkodnak. Azt írták: a területileg illetékes járványügyi hatóság valamennyi betegnél járványügyi vizsgálatot végez, ennek része a kontaktkutatás is.

A közleményben felhívták a figyelmet, a majomhimlő-megbetegedés döntő többségében enyhe vagy közepesen súlyos tünetekkel jár, azonban nagyon fontos, hogy aki majomhimlőgyanús tüneteket észlel magán, mielőbb forduljon orvoshoz.

DR. LETOHA TAMÁS: TARTANI KELL, DE FÉLNI NEM A MAJOMHIMLŐTŐL

Ha már témánál vagyunk: íme a majomhimlő, szegedi szemmel. Tartani kell, de félni nem az újonnan megjelenő majomhimlőtől, mondta el kérdésünkre pár hete Dr. Letoha Tamás, Év Példaképe díjas szegedi kutatóorvos, a Pharmacoidea Kft. ügyvezetője, akivel arról beszélgettünk, milyen veszélyekkel járhat a majomhimlő, hogyan védekezhetünk ellene és meglátása szerint kell – e tartanunk a koronavírushoz hasonló járványügyi intézkedések, illetve korlátozások szükségességétől.

Íme a téma, az egyik leghitelesebb szegedi szakemberrel, tiszta fejjel, pánikkeltés-mentesen:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Anya Fernald Belcampo
'Fel a tetejéhez' gomb