Mindenmás

A vasárnap felhős és szeles lesz Szegeden, de esernyőre nem lesz szükség

Kellemes, 17-27 fokos hőmérséklettel robog be Szegedre az újabb hidegfront. Vasárnap a napsütést többfelé zavarhatják magasra törő gomolyfelhők, amelyekből elszórtan, főként az északkeleti tájakon záporok, zivatarok alakulhatnak ki, a szél nagy területen erős lesz. A Napfény Városába továbbra sem látogat el az enyhet adó csapadék, de a szél segíthet az elmúlt hetek hőségén.

ERŐS SZÉLLEL ÉRKEZIK A HIDEGFRONT

“Hidegfront érkezik, amely bőséges csapadék helyett ismét szelet hoz.” – közölte az OMSZ a Facebook oldalán. Az északnyugati szelet élénk, többfelé erős, néhol viharos lökések kísérhetik. Északnyugat felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, és főként az északkeleti megyékben valamint a Nyugat-Dunántúlon zápor, zivatar is előfordulhat. 

DÉLUTÁN IS ENYHE IDŐJÁRÁSRA SZÁMÍTHATUNK

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint vasárnap délután gomolyfelhős, napos időre van kilátás, több felhő a délnyugati és az északkeleti, keleti megyékben képződik, és ezeken a helyeken fordulhat elő zápor, zivatar is, Szegeden nem kell félnünk hirtelen záporoktól. Az északnyugati, északi szél többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon akár viharossá fokozódhat, 70 km/órás széllökésekre is lehet számítani.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb