Közélet

Novák Katalin újra gépre száll: Brazíliában erősíti a nemzetközi kapcsolatainkat

Közép-európai körútja után, most egy másik kontinenst célzott meg a szegedi születésű köztársasági elnök, Novák Katalin a magyar nemzetközi kapcsolatok megerősítésének érdekében. Ezt a hírt a Facebook oldalán tette közzé, ahol azt is elárulta, miért pont Latin-Amerika a következő célpont.

“Brazíliába azért hívtak meg, mert hosszú évek óta figyelemmel kísérik, miként segíti Magyarország a családokat. Érdekli őket, hogyan sikerült a gyermekvállalást, a gyermeknevelést és a munkát a középpontba helyeznünk.” – írta a poszt folytatásában.

Kiemelte azt is, hogy Brazília a világ egyik legnagyobb országa, gazdasági erejét mutatja, hogy tagja a G20-nak. Kínával, Oroszországgal, Indiával és Dél-Afrikával együtt a BRICS-országokat alkotja, amelyek néhány hete a Föld népességének közel felét képviselve erősítették meg a szövetségüket. 

SOKAT ÍGÉRŐ BRAZIL UTAZÁS

Novák Katalin első megállója Rio de Janeiro lesz, ahol egy haditengerészeti központot látogat majd meg és kint élő magyarokkal is találkozik. Ezután a brazil fővárosban, Brazíliavárosban Jair Bolsonaro elnökkel tárgyal majd, Sao Paoloban pedig magyar közösségekkel találkozik és előadást tart a családok magyarországi támogatásáról és annak eredményeiről.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Water Heater Plumbers
  2. Visszajelzés: apex legends cheats
'Fel a tetejéhez' gomb