Sport

Megvan Ádám Martin új csapata, messzire megy a forráskúti fociviking

A brit-magyar meccs bordányi-forráskúti-szegedi hőse, Ádám Martin a dél-koreai élvonalban szereplő Ulszan Hyundai együttesénél folytatja pályafutását – jelentette be hivatalos honlapján a támadó új klubja, valamint a Paksi FC is. A Nemzeti Sport az átigazolás kapcsán megszólaltatta a labdarúgó ügynökét, Papp Gábort.

SZEGEDEN SZÜLETETT, JÁTSZOTT A TISZA VOLÁN SC-BEN, AZTÁN 31 GÓLLAL EGY 41 ÉVES REKORDOT DÖNTÖTT MEG

Ádám Martin egészen elképesztő idényen van túl a magyar élvonalban. A Paksi FC szegedi születésű, korábban a Tisza Volán SC-ben is játszó támadója hatalmas fölénnyel nyerte meg az NB I-es gólkirályi címet, 31 góljával 1981 óta az első olyan labdarúgó lett a hazai első osztályban, aki egy idényben eljutott legalább 30 találatig.

A válogatottban is remekül teljesítő játékost a szerződése 2026-ig kötötte volna a Paksi FC-hez, ám egy ilyen szereplés után egyértelműnek tűnt, eljött a váltás ideje.

ANGLIA, OLASZORSZÁG, USA… AND THE WINNER IS: DÉL-KOREA!

A magyar támadót a nyári szünetben több ország több klubjával is összeboronálták, a külföldi sajtóhírek szerint Angliából, Olaszországból, Lengyelországból és az Egyesült Államokból is akadt érdeklődő.

„Négy kiemelt szempontunk volt Ádám Martin átigazolásánál. Az első, hogy a magyarnál mindenképpen erősebb bajnokságban próbálhassa ki magát. A második, hogy egy olyan csapathoz kerüljön, amely saját bajnokságában domináns, azaz sokszor kerül az ellenfél kapuja elé. A harmadik, hogy megfelelő mennyiségű játéklehetőséghez jusson. A negyedik szempont a pénz volt, hiszen egy huszonnyolc éves játékosnál erről sem szabad elfeledkezni. A felsorolt szempontok itt mind teljesültek” – mondta Papp Gábor, Ádám Martin menedzsere a Nemzeti Sportnak az átigazolásról.

MARCO ROSSI TELJES MÉRTÉKBEN TÁMOGATTA A TRANSZFERT

A dél-koreai első osztályt (1996, 2005) és az ázsiai Bajnokok Ligáját (2012, 2020) is kétszer megnyerő dél-koreai együttes – amelyet a világ legnagyobb hajóépítő vállalata, a Hyundai birtokol – hazája jelenleg is futó bajnokságában a tabella első helyén áll, előnye öt pont a második helyezett Csonbuk Motors előtt. A csapat legértékesebb játékosa (1.5 milliós becsült értékkel) a 60-szoros grúz válogatott Valerij Kazaisvili, aki Hollandiában, Lengyelországban és az Egyesült Államokban is futballozott korábban.

„Marco Rossival kapcsolatban voltunk az átigazolási időszak alatt, és a magyar válogatott szövetségi kapitánya is teljes mértékben támogatta ezt a transzfert. Ennek ellenére egy-két újságíró megengedte magának, hogy a közvéleményt abba az irányba terelje, mintha ez az átigazolás kizárólag a pénzről szólna, ráadásul a válogatott rovására. Martint ez eléggé bántotta, mert abszolút nem így gondolkodik. Számunkra nem kérdés, hogy az Ulszan minden szempontból megfelelő lépés a karrierje jelenlegi szakaszában. A színvonalról sokat elárul, hogy a klubtól télen négy játékos került Németországba, ebből ketten a német élvonalba. Illetve az is tény, hogy az új csapattársai közül négyen készülnek a téli világbajnokságra” – tette hozzá Martin menedzsere.

DÉL-KOREA NYOLCADIK LEGNAGYOBB VÁROSÁBA KÖLTÖZIK A BORDÁNYI-FORRÁSKÚTI VIKING

A csapatban Kazaisvili mellett három légiós van jelenleg: egy brazil, egy japán és egy magyar, hiszen Koszta Márk, a Zalaegerszegi TE FC korábbi támadója is az Ulszannál futballozik.

Ulszan Dél-Korea nyolcadik legnagyobb városa, körülbelül 1.2 millió lakossal. A csapat a meccseit az Ulszan Munszu Labdarúgó-stadionban játssza, amelyet 2001-ben adtak át, és a hírek szerint körülbelül 116 millió dollárba került. A 2002-es világbajnokságon három meccset játszottak ebben a stadionban, többek közt a Németország–Egyesült Államok (1–0) negyeddöntőt.

Fotó: Török Attila, NSO

Forrás: NSO

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: index
'Fel a tetejéhez' gomb