Sport

38 százalékkal nőtt a szegedi szálláshelyek forgalma a Vizes VB ideje alatt

A Magyarországon megrendezett 19. FINA Világbajnokság ideje alatt látványosan emelkedett a külföldi vendégek száma a versenyszámokban érintett városokban – írja a Trade Magazin. A cikk szerint:

  • Szegeden 38%-kal,
  • Budapesten 30%-kal,
  • Debrecenben 37%-kal,
  • Sopronban pedig 150%-kal június első két hetéhez képest.

A  június 17. és július 3. között zajló vizes világbajnokságnak Budapest mellett Szeged, Debrecen és Sopron adott otthont. A hazánkba érkező sportolók, csapattagok és látogatók jelentősen emelték az egyébként is folyamatosan növekvő vendégforgalmat mind Budapesten, mind a vidéki helyszíneken. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján összesen 578 ezer vendégéjszakát regisztráltak a szállásadók a versenyeknek otthont adó településeken.

Szegeden a vizes VB ideje alatt 18 ezer vendég 30 ezer vendégéjszakát töltött el. Így 38%-kal több vendég, 20%-kal magasabb vendégéjszakaszám realizálódott június első feléhez képest. A város forgalmának 58%-át a belföldiek adták. A bajnokság ideje alatt nőtt a külföldi turisták aránya, sokan utaztak városunkba Németországból, Csehországból és Romániából.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb