Közélet

A katatörvényt Kövér László már aláírta, minden Novák Katalinon múlik

Kövér László házelnök aláírta a katatörvényt csütörtökön, így már csak Novák Katalin köztársasági elnök aláírása hiányzik a dokumentumról. A törvény ellen kedd óta szerveznek tüntetéseket, főként Budapesten, de Szegeden is volt demonstráció kedden.

Aláírva küldte meg csütörtökön a katatörvényről szóló dokumentumot Novák Katalin köztársasági elnöknek Kövér László házelnök. A köztársasági elnöknek – aki épp Szlovéniában tartózkodik – öt napja van arra, hogy elfogadja a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló módosítást – írja az Index.

18 MILLIÓ FORINTRA EMELIK AZ ÉRTÉKHATÁRT

A portál felhívta a figyelmet arra, hogy a szeptember 1-jén hatályba lépő új szabályozás értelmében 18 millió forintra emelik a bevételi értékhatárt, de ezzel az adózási formával csak azok élhetnek, akik a lakosság részére saját szolgáltatást nyújtó, terméket értékesítő egyéni vállalkozók. Jelenleg azonban nincs nemzeti egyetértés a változtatással kapcsolatban, a kedden megszavazott törvénnyel ugyanis nem csak a katás adózók, de számos parlamenti képviselő sem ért egyet. Az Alfahír azt írja, az ellenzék már napok óta környékezi Novák Katalint annak érdekében, hogy ne írja alá, és küldje vissza a parlamentnek az új törvényt.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Webbschools.org
'Fel a tetejéhez' gomb