Mindenmás

Fél megye lángokban áll: kigyulladt az avar Algyő külterületén, de a Hajnalka utcánál és a vetyeháti gátőrháznál is felcsaptak a lángok (frissítve)

Csütörtökön délután kettő óra környékén több hektáron kapott lángra a gaz és az avar Algyő külterületén – olvasható a katasztrófavédelem honlapján. Mint írják, a helyszínre a szegedi és a hódmezővásárhelyi hivatásos, valamint az algyői létesítményi tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a tűz oltását.

Nem hivatalos információink szerint és olvasói jelzések alapján úgy tudjuk, hogy az algyői tűz mellett a vetyeháti gátőrháznál és a Hajnalka utcánál is kigyulladt a gaz és az avar Szegeden, míg a Kereszttöltés utcában, az egyik panelházban éppen egy mentést hajtanak végre a tűzoltók. Itt a tűzoltók mellett a mentősök és a rendőrök is kint vannak.

FRISSÍTVE (15:46): MEGAKADÁLYOZTÁK A TŰZ TOVÁBBTERJEDÉSÉT

A katasztrófavédelem tájékoztatása szeront fél négy előtt nem sokkal már mintegy tizenöt hektár tarló és bozótos terület égett Algyő külterületén. A szegedi, a hódmezővásárhelyi és az orosházi hivatásos, valamint az algyői létesítményi tűzoltók tíz vízsugárral megakadályozták a tűz továbbterjedését. A beavatkozást a rossz terepviszony is nehezíti.

FRISSÍTVE (17:50): MÁR AZ UTÓMUNKÁLATOKAT VÉGZIK

A szegedi, a hódmezővásárhelyi és az orosházi hivatásos, valamint az algyői létesítményi tűzoltók tíz vízsugárral eloltották a lángokat Algyő külterületén, ahol mintegy tizenöt hektáron égett a tarló és a bozótos terület. Az egységek az utómunkálatokat végzik a helyszínen – tájékoztat a katasztrófavédelem.

A szomszédban még tegnap este csaptak fel a lángok, sajnos ott halálos áldozatot is követelt az erdőtűz:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb