Közélet

A távhővel fűtő családok számára továbbra is megmaradnak a rezsicsökkentett árak, fogyasztástól függetlenül

Tornádóként söpört végig a szerdai Kormányinfón bejelentett energia-veszélyhelyzet és az ebből fakadó hét pontos tervezet, mely szerint azok, akik átlag felett fogyasztanak áramot és gázt, azok a piaci árat fizetik augusztustól. Mint azóta kiderült, a távhőt nem érinti a mostani intézkedés, ergo a távhősökre továbbra is vonatkozik a rezsicsökkentett ár, fogyasztástól függetlenül.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Németh Szilárd rezsibiztos a szerda délutáni Kormányinfón jelentette be, hogy a rezsicsökkentés megszűnik jelenlegi formájában augusztus 1-től. A bejelentés szerint az átlagfogyasztás mértékéig lesz rezsicsökkentett a villany- és a gáz ára, e felett az érintettek a piaci árat fogják fizetni.

A TÁVHŐT HASZNÁLÓ CSALÁDOKAT NEM ÉRINTIK AZ ÚJ INTÉZKEDÉSEK

A Portfolio szerint a Kormányinfó utolsó perceiben viszont elhangzott egy fontos kijelentés, amely szerint a távhőt nem érinti a mostani intézkedés. “A távhőt használó családokat nem érintik a most bejelentett intézkedések” – mondta Gulyás Gergely. Ez egyes értelmezések szerint azt jelenti, hogy a távhővel fűtő családok számára továbbra is megmaradnak a rezsicsökkentett árak, fogyasztástól függetlenül. Felvetődik ugyanakkor a kérdés, mit és kiket ért a kormány a “távhőt használó családok” alatt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb