Közélet

Röszkén járt Kósa Lajos és Mihálffy Béla: első ütemben 2200, a másodikban pedig 1800 határvadászt akarnak bevonni a határvédelembe

A déli határra nehezedő elképesztő migrációs nyomás miatt indokolt és szükséges a határvadász ezredek felállítása – írja csütörtökön Facebook oldalán Mihálffy Béla országgyűlési képviselő, aki Kósa Lajossal, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnökével, a Fidesz-frakció védelmi és bevándorlásellenes kabinetjének röszkei kihelyezett ülésén tartottak sajtótájékoztatót.

Mihálffy Béla felhívta a figyelmet arra, hogy megkeződik a határvadászok toborzása és kiképzése. Mint írja, az első ütemben 2200, a második ütemben pedig 1800 határvadászt kívánnak bevonni a magyar határ védelmébe. “Mi itt a Homokhátságon tapasztaljuk nap mint nap a nyomást, a terménybem kárt tevő, azokat letaposó migránsokat. Köszönjük a rendőrök, polgárőrök és honvédek áldozatos munkáját” – tette hozzá.

SZÜKSÉG VAN A RENDŐRSÉGI TÖRVÉNY MÓDOSÍTÁSÁRA

A találkozón Kósa Lajos azt mondta, hogy ebben a helyzetben szükség van a rendőrségi törvény módosítására is, mert most bizonyos esetekben ki vannak szolgáltatva a migránsoknak, és tényleg az életüket kockáztatják azok, akik felelnek a schengeni határ védelméért és az ország biztonságáért. Ennek érdekében az Országgyűlés őszi ülésszaka előtt egyeztetni szeretnének a kormánnyal és a parlamenti erőkkel – mondta Kósa Lajos.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb