Mindenmás

A palackozott ásványvíz árak is elszálltak – nagy drágulás a szegedi boltok polcain

Nincs megállás, az árak az egekben: a palackozott ásványvíz is tovább drágul. Miklósvári Géza, a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség elnökének nyilatkozata szerint többe kerülnek az előállítási költségek, így nincs vége az áremelkedésnek. A helyzet Szegedet sem kíméli, egyre nagyobb drágulással nézhetünk szembe a boltokban.

“Az elmúlt időszakban igen megemelkedtek a gyártás, a szállítás és a termék-előállítás egyéb költségei, melyek az ásványvízgyártást jelentősen befolyásolják. Az energiaárak emelkedése miatt drasztikusan felment a műanyag ára is, valamint a PET-palack, a csavarzár, és a címkék költsége, és nem utolsó sorban a munkabéreké. Mindez azt jelenti, hogy szinte minden többe kerül, ami a gyártási és a szállítási folyamatot érinti” – árulta el a szövetség elnöke az Inforádiónak.

SAJNOS NEM LÁTNI A VÉGÉT

Az elemzők szerint még nem látszik, hogy az energiaárak és az alapanyagárak mikor platóznak. Miklósvári Géza szerint a cégek a saját érdekükben csak a legszükségesebb esetekben építenek be plusz költségeket az árakba, de amíg költségnövekedés nem áll meg, addig sajnos számítani kell arra, hogy előbb-utóbb újabb áremelések lesznek a piacon is.

A hét szűk esztendő már el is kezdődött? A Spar magyarországi igazgatója szerint is elképesztő drágulás jön:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb