Közélet

Dömötör Csaba újabb részleteket árult el a rezsicsökkentésről

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára arról nyilatkozott a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, hogy az új rezsivédelmi szabályok kialakításakor külön foglalkoznak azok helyzetével, akik csak áramot fogyasztanak, gázt pedig egyáltalán nem, vagy csak nagyon keveset – írja a hvg.hu.

Az új rezsivédelmi szabályok kidolgozásán még dolgoznak a szakemberek, amelyeket majd az energia-veszélyhelyzeti operatív törzs véglegesít – erről árult el több részletet Dömötör Csaba vasárnap reggel a Kossuth rádió műsorában. Az államtitkár azt nyilatkozta, a szabályok kidolgozásakor minden élethelyzetet, speciális körülményt igyekeznek megvizsgálni.

TÖBB HELYZETET IS MEGVIZSGÁLNAK

A szabályok kialakításakor külön foglalkoznak azok helyzetével, akik csak áramot fogyasztanak, gázt pedig egyáltalán nem, vagy csak nagyon keveset, továbbá kitérnek a kistelepüléseken élők helyzetére és a nagycsaládosok védelmére is. A részletszabályok kiterjednek majd a társasházakra is. Ezeket az energia-veszélyhelyzeti operatív törzs véglegesíti majd, a vonatkozó rendelet is hamarosan megszületik

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb