Sport

Breaking: újra magyar bajnok lett Olasz Anna, szegedi diadal a Maty-éren!

Megvan a címvédés a Maty-éren – adta hírül a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet vasárnap este. Olasz Anna továbbra is a legjobb magyar női nyílt vízi úszó, a Szegeden rendezett országos bajnokságon ezúttal sem talált legyőzőre. 

Mint a klub villámközleményében írta, a felnőtt női mezőnyben a HAÁSZ SZUE másik indulója is közel állt a dobogóhoz, Vas Luca a 4. helyen végzett. Az egyesület színeiben még Fábián Lázár próbálta ki magát, a fiú serdülő 5 km-es versenyen 11. helyezést ért el. Farkas Tamás végül nem indult az ob-n, de így is sikerről számolhatunk be, ugyanis a belgrádi Európa-kupán ezüstérmes lett.

“Nagyon örülök, hogy Olasz Anna a világbajnokság és a világkupa után pár héttel ilyen motiváltan és jól úszott, szoros hajrában is újra megvédte a bajnoki címét. Most három nap pihenőt kap, ennyi terhelés után szüksége van a feltöltődésre, hogy rendben legyen a felkészülése az Európa-bajnokságra. Vas Luca tavaly hatodik volt, így látható az előrelépés. Fábián Lázár most debütált ebben a szakágban, a bátyja nagyon jó nyílt vízi úszó volt, most tapasztalatot szerzett, de továbbra is a gyors- és hátúszásra koncentrál 100 és 200 méteren. A tavalyi országos bajnoksághoz hasonlóan ismét remek volt a szegedi rendezés, mindenki elégedett volt a körülményekkel a Maty-éren” – nyilatkozta Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE vezetőedzője.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb