Közélet

A tüntetők elfoglalták a Margit hidat, leállt az autós forgalom – Szegeden délután 6-kor indul a tüntetés

Tüntetéssel indult a hét a fővárosban, a KATA törvény módosítása ellen demonstráló ételfutárok 7-től a Margit hidat foglalták el. A forgalom megbénult, egy helyszínen lévő Szeged365 olvasó szerint már csakis a mentőt engedik át a hídon, a megmozdulás következtében több autó és busz is bent ragadt.

“Itt az ideje komolyan venni a dolgokat! Elég volt az utcabálból, fesztiválból, elég volt az influenszer politikusokból! Itt az idő, hogy a nép végre a kezébe vegye a sorsát, és akkor és ott tüntessen, amikor és ahol igazán fáj Orbánnak és a kormánynak” – írták a “Nép a Katáért és a reális Rezsiért” című Facebook eseményben.

Az Index tudósítása szerint:

  • a futárok 7:30 körül, mindkét végről kezdték el befoglalni a hidat,
  • nagyjából 7:38-ra foglalták el azt,
  • a bent ragadt autókat, buszokat megpróbálják kiterelni,
  • a biciklis futárok elkezdtek egy jelképes táskapiramist építenek,
  • és ahogy várható volt, befutott az első ellenzéki képviselő (annak dacára, hogy a szervezők vasárnap külön kérték a balos politikusokat, hogy maradjanak távol az eseménytől), Hadházy Ákos is.

A HVG fotói a helyszínről:

„Ez lesz minden nap” – skandálják a Margit hidat 8 óra előtt lezáró tüntetők. A demonstráció főszervezője azt nyilatkozta a lapnak, hogy hosszú távon fenntartják majd a tiltakozó akciókat.

DÉLUTÁN 6-TÓL SZEGEDEN IS TÜNTETNEK

“Az elmúlt héten bejelentett változtatások megmutatták, hogy az országban a tisztességes emberek nem élnek jogbiztonságban, mert a türannosz kénye és kedve szerint változtatja meg napokon belül százezrek életét. A kata beszántása és a rezsi-robbantás számos szakmát és életet ellehetetlenít, a futárokat épp úgy, mint a maszek kertészt, takarítónőt, vagy a másodállásban fordító tanárnőt. Ez különösen azért pofátlan, mert a helyreállítási alapból pont azon a napon kapott az ország 200 milliárdot a kisvállalkozások megsegítésére, amikor bejelentették ezt” – írta vasárnap délutáni, szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Magyar Kétfarkú Kutyapárt szegedi szervezete, akik hétfő délután 6-ra szerveznek tüntetést a Napfény Városába.

Az esemény 18 órakor, a Rákóczi térről indul, akárcsak a legutóbbi, VVL által szervezett, akkor csekély létszámú demonstráció.

“Pártoskodás és beszédek helyett szeretnénk aktív módon, az utcákon képviselni az aránytalan megszorításokkal szembeni ellenérzéseket” – írták a kétfarkúak.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb