Mindenmás

Az év turisztikai városa lett Szeged

Átadták Az utazó magazin 2021 legjobb turisztikai szolgáltatóinak járó díjait Budapesten. Mint ma kiderült, az idén is 30 kategóriában adtak át elismeréseket, amelyek közül Szeged az év turisztikai városa díját zsebelte be.

Az MTI tudósítása szerint Bődi Ivett, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese kiemelte, hogy a verseny is azt mutatja, hogy a turizmusért tett erőfeszítések a nehéz körülmények ellenére is sikeresek. Mint mondta, a szakma az új kihívások ellenére jobban és többet teljesít, az emberek pedig utazni akarnak.

IDÉN 37 MILLIÓ VENDÉGÉJSZAKÁRA SZÁMÍTANAK A TURIZMUSBAN

Az MTÜ-nek a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központtól (NTAK) naponta érkező statisztikák alapján pontos információja van a vendégek költéseiről, tartózkodási helyéről, idejéről, illetve a küldő országról – jelezte Bődi Ivett, vezérigazgató-helyettes. Idén az ágazatban éves szinten 37 millió vendégéjszakát várnak, ami alig 10 százalékkal marad el a járvány előttitől – mondta. Kiemelte: a vendégek által legjobban kedvelt szolgáltatókat a magazin elismerései tükrözik.

30 KATEGÓRIÁBAN ADTAK ÁT ELISMERÉSEKET, SZEGED SZ ÉV TURISZTIKAI VÁROSA LETT

Érsek M. Zoltán főszerkesztő elmondta, hogy az idén is 30 kategóriában adtak át elismeréseket, ezek között van például a Kolping Hotel Spa & Family Resort, amely Az év családbarát szállodája lett, de a népes listában fellehető a Hotel Golden Lake Resort is, amely Az év wellness szállodája címet érdemelte ki, míg Az év turisztikai városa Szeged lett.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb