Mindenmás

Életveszélyes sérüléseket szenvedett egy illegális bevándorló, akácfa karóval verték fejbe Szeged mellett

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy akácfa karóval bántalmazott egy marokkói sértettet tavaly ősszel – olvasható az ügyészség hivatalos honlapján. Mint kiderült, a férfi az illegális bevándorló fejére kétszer is ráütött, amitől az összeesett és életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség azt írja, hogy a vádirat szerint a vádlott egy megyebeli kistelepülés határában, egy tanyán lakik élettársával. 2021. november 15-én az éjszakát a vádlott apja is náluk töltötte. Másnapra virradóra, fél 3 körüli időpontban a férfiak arra lettek figyelmesek, hogy az udvaron tartott kutyák hevesen ugatni kezdenek, valamint az ingatlan kapuját valakik megrángatták. Mivel korábban a vádlott több alkalommal észlelte, hogy illegális határsértők haladnak el ingatlana közelében, egy méteres akácfa karót magához véve indult el körülnézni.

A FÉRFI KÉTSZER IS AZ ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÓ FEJÉRE ÜTÖTT

Az eset folytatásában azt írják, hogy a férfi a telkéről kiérve meglátta, hogy a kutyáktól és tőle megriadt személyek a tanyája melletti erdős terület felé távolodnak. A férfi utánuk indult, majd a hátul haladó, alapbetegsége folytán sántító sértett mögé került, akit, miután felé fordult, a karóval kétszer, nagy erővel, a fején megütött. Az ütések következtében összeeső, életveszélyes sérüléseket szenvedő sértetthez a vádlott kérésére az édesapja hívott mentőt. A vádlottat a főügyészség életveszélyt okozó test sértés bűntettének elkövetésével vádolja. Az elkövető bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb