Szegedi Arcok

Nyílt töréssel feküdt az úttesten egy idős bácsi a Szegedi Műjégpályánál, senki sem állt meg segíteni

Felkavaró történetet osztott meg egy M. Béla nevű szegedi férfi a Szegeden Láttalak nevű csoportban, mint írta, nyílt töréssel, eszméletlenül feküdt az úttesten egy idős bácsi a Szegedi Jégpályánál kedd délután, viszont kezdetben senki sem állt meg segíteni neki. A poszt szerzője két hölgy társaságában sietett a balesetet szenvedett segítségére, később egy civilben lévő rendőr és egy környéken lakó orvos is csatlakozott hozzájuk.

KEZDETBEN SENKI SEM SEGÍTETT


A beszámoló szerint a bácsi Kecskéstelep irányából jött, a jégpályánál lévő zebránál valami elterelte a figyelmét és elesett. Szegény olyan szerencsétlenül zuhant, hogy beütötte a fejét, valamint nyílt törés szenvedett a jobb bokáján. A történetet megosztó Béla Kecskéstelep irányába haladt, amikor meglátta az esetet és megdöbbenve tapasztalta,

hogy senki sem állt meg segíteni az idős, nyílt töréssel az úttesten fekvő férfinek.

Mint írta, lehúzódott az út szélére és odament megnézni, hogy mi történt. A bácsi nem volt magánál, a férfi – két hölggyel, akik odarohantak segíteni – pokrócot tett a sérült feje alá, majd mentőt hívtak. Kis idő múlva egy civil ruhás rendőr, illetve egy környéken lakó orvos is a segítségükre sietett.

KÉRDŐRE VONTÁK A RENDŐRÖK, HOGY MINEK IRÁNYÍTJA A FORGALMAT

“Mivel hogy hatalmas káosz kerekedett és az autók sem mentek semerre, így beálltam forgalmat irányítani hogy a sor ne álljon a belvárosig, illetve a jugó határig” – írta Béla. Idővel megérkeztek a mentők és a rendőrök is, a beszámoló alapján az utóbbiak kérdőre vonták az írás szerzőjét, azt kérdezve, hogy “rendőr vagyok hogy irányítom a forgalmat?”

“Mondtam neki hogy isten ments csak valahogy mentesíteni kell az utat autótól, de jó lenne ha valamelyikőtök átvenné a feladatot mert kicsit hülyének érzem magam hogy itt civil ruhában integetek az autósoknak” – folytatta sorait. Amikor a mentősöknek már sikerült hordágyra tenni a sérültet, akkor az egyik rendőr odajött hozzám az út szélére és visszaadta a pokrócot, majd megköszönte a segítségét.

A férfi záró sorait változtatás nélkül idézzük:

“Utóiratnak csak annyit szeretnék mondani, hogy bármi is történik ebben az országban, bármennyire is próbál az ember már elhatárolódni mindentől, nem foglalkozni semmivel, lassan a tudtán kívül is közönyössé válni, azért figyeljünk oda egy kicsit egymásra. Ha valaki az utcán olyan embert lát akiről feltételezhető hogy nincs rendbe, ne féljen odamenni és megkérdezni hogy jól van-e.”

Az idős úrnak mielőbbi gyors felépülést kíván a Szeged365 szerkesztősége.

Az eredeti posztot a SZEGEDEN Láttalak csoportban találod.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb