Mindenmás

A lámák kifutója mellett ütött ki tűz, a Szegedi Vadasparknál

Ilyen is rég volt már, fordított kronológiai sorrendben írunk cikke(ke)t. Egy órával azt követően, hogy hírt adtunk a szegedi tűzoltók sötét napjáról, befutott a Szegedi Vadaspark közleménye, a tegnapi esetről, amelynek során a lámák kifutójának magasságában szabadultak el a lángok, de az intézmény kerítésén kívül.

A gyors észlelés szerencséjének és a szakmai tudásuknak köszönhetően a tűzoltók hamar elfojtották a tüzet – írták a vadaspark kollégái. “Nem tudni, közvetlenül mi okozta a tüzet, akár még ember is felelőssé tehető – szándékosan vagy véletlenül. A tanulság az, hogy mindenképpen fontos odafigyelnünk erre veszélyforrásra ebben az időszakban. Nemcsak arra, hogy véletlenül se okozzunk tűzet, hanem arra is, hogy fokozott figyelemmel kísérjük a környezetünket, és ha bajt észlelünk, azonnal értesítsük a katasztrófavédelmet! A tűzoltóknak ezúton is köszönjük a szakszerű munkájukat” – zárták soraikat.

SZÁNDÉKOS GYÚJTOGATÁSRA GYANAKODNAK

Mint ma délután megírtuk, nem hivatalos, de biztos hatósági forrásból úgy értesültünk, hogy szándékos gyújtogatás-sorozatra gyanakodnak, amely az alábbi három lokációt érinti:

  • a cikkünkben szereplő, a Szegedi Vadaspark melletti füves placc,
  • az újszegedi Lövölde út,
  • és Baktó.

A szemtanúk egy quad-dal közlekedőt férfit láttak, amint érkezik konkrétum az ügyben, meg fogjuk írni. A tegnap délutáni tűz sajnos ma is megismétlődött, információink szerint a szegedi tűzoltók gyorsan megfékezték a Bajai úton, a Lövölde utcában és a Szegedi Vadaspark melletti lángokat.

@szeged365

Szándékos gyújtogatás-sorozatra gyanakodnak, egyszerre három tüzet oltanak éppen Szegeden! Köszi a videót, Peti!

♬ eredeti hang – Szeged365

Olvasói információk alapján fél 5 környékén a Sole-Mizo mögötti részen is kiütött a tűz, ez már az ötödik (!) eset egy délután leforgása alatt Csongrád-Csanád (vár)megyében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb