Szegedi Arcok

Az év rendszáma, Szegedről: AN-AL, avagy, egyben olvasva… (18+)

Khm. Kaptunk egy fotót Zsoltitól és lementünk alfába. A kép Szegeden készült, a rajta szereplő, első blikkre női autó már az új fajta rendszámot kapta, amelynek második karakterét valaki leragasztotta a parkolóban, így ma reggelre az alábbi négy betű virított a kocsin:

  • A
  • N
  • A
  • L

Egybe olvasva egy olyan szó jön ki, amely a világ összes nyelvén ugyanazt jelenti. Rocco Siffriedi, Ron Jeremy and Nacho Vidal likes this post.

RON JEREMY-NEK TETSZENE, DE MI VAN, HA NEKED NEM? ÍGY TUDSZ RENDSZÁMOT CSERÉLNI

Az új rendszámok bevezetésekor az illetékes kormányzati szervek azt kommunikálták, hogy nem adnak ki olyan táblákat, amelyeken közízlést sértő vagy megbotránkoztató szavak rajzolódnak ki, a mostani esetben sem erről van szó, csak egy alapos trollkodás eredményéről. Maga az “anál” szó már csak azért sem jöhetne össze, mert az első két karakter mindig magánhangzó kell, hogy legyen az új rendszerben. Ha viszont már témánál voltunk, felmerült a gondolat, hogy mi van, ha mégis benézné a dolgot a hatóság és egy, a fenti fotón szereplőhöz hasonló rendszámtáblát kapnánk. Rákérdeztünk két közismert szegedi autókereskedőnél, Jakab Gusztávnál (Használtautók Szeged) és Bigors “Bigiboy” Istvánnál (BB Automobile Szeged), hogy mit lehet tenni ilyen esetben.

A képlet nem túl bonyolult és nem is egy ökör ára.

Mint a két szaki elmondta, a váltáshoz egy új forgalmit és egy új rendszámot kell igényelni a Rákóczi téri kormányhivatalban, az egyik 8500, a másik 6000 Ft-ba kerül, az egész kör tehát megáll 14.500 Ft-ból. Ami pozitív, hogy a dolog gyakorlatilag rögtön megvan, nem kell rá napokat, heteket várni, hogy új rendszámot kapjunk.

Köszönet a fotóért, Zsolti!

P.S.: elnézést kérünk a cikkért minden jó érzésű szegeditől, egyszerűen nem bírtuk ki, hogy ne írjuk meg…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb