Mindenmás

Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre a Wizz Air egyik gépe Ferihegyen

Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre a Wizz Air egyik gépe Ferihegyen. A repülőgép biztonságosan landolt Budapesten, a hatóságok jelenleg végzik a szükséges ellenőrzéseket – közölte a Wizz Air az Indexel.

Az Airportal.hu repüléssel foglalkozó szakmai híroldal szerint Ferihegyen szakította meg útját a Wizz Air W6 5058-as számú, Bariból Krakkóba tartó járata, az utasok vészcsúszdán hagyták el a repülőgépet. 

A REPÜLŐGÉPET TŰZOLTÓK VETTÉK KÖRÜL

Mint írják, az Airbus A321neo típusú repülőgép a Balaton észak-nyugati részénél fordult Budapest irányába, majd megkezdte a süllyedést a főváros irányába. A repülőgépet  a leszállást követően tűzoltók vették körül, információk szerint az utasok vészcsúszdákon hagyták el a fedélzetet. A légitársaság így reagált:

“A Wizz Air megerősíti, hogy a W6 5058 azonosítóval rendelkező, Bariból Krakkóba tartó járata július 20-án, szerdán névtelen bombafenyegetést kapott. A bejelentést követően a repülőgép Budapesten hajtott végre kényszerleszállást. A repülőgép személyzete és a légitársaság műveletirányító központja a vonatkozó protokoll szerint járt el. A repülőgép biztonságosan landolt Budapesten, a hatóságok jelenleg végzik a szükséges ellenőrzéseket, hogy kiderüljön, hamis volt-e a fenyegetés. Az utasok és a személyzet evakuálása már megtörtént.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb