Mindenmás

Megdőlt a nappali melegrekord a szomszédban: Kiskunfélegyházán és Hódmezővásárhelyen is 41 fok fölé melegedett a levegő

Szombaton ugyan Szegeden sem fáztunk, de a szomszédban egy kicsit rosszabbul jártak: Kiskunfélegyházán és Hódmezővásárhelyen is megdőlt a nappali melegrekord, 41,5 fokig kúszott a hőmérő higanyszála. Az abszolút melegrekordhoz  mindössze tizedek hiányoztak. 

“A várakozásoknak megfelelően a mai napra vonatkozó melegrekord – amit eddig Békéssámson és Felcsút tartott kereken 39 fokkal még 2015-ből – könnyedén, 2,5 fokkal megdőlt. Kiskunfélegyházán és Hódmezővásárhelyen 41,5 fokig melegedett a levegő, így az előzetes adatok alapján ők lesznek az új napi rekorderek. 40,5 fok alatt még a TOP10-be sem lehetett bekerülni ma…” – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hivatalos közösségi oldalán.

KISKUNHALAS TARTJA A REKORDOT

Az abszolút rekord azonban nem dőlt meg! Pusztán 4 tized hiányzott az új rekordhoz, a csúcsot 2007. július 20-án Kiskunhalason mért adat, 41,9 fokos hőmérséklet tartja.

Müller Cecília, az országos tisztifőorvos szerdától eredetileg szombat éjfélig rendelte el a legmagasabb fokozatot, a harmadfokú hőségriasztást, de ezt később kedd éjfélig hosszabbította meg:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb