Szegedi Arcok

Szegedi Sikersztorik: tűzoltó, családapa és triatlonista – a szegedi Szilágyi Péter Hawaii-on képviseli hazánkat a világbajnokságon

A Szegeden élő triatlonversenyző Szilágyi Péter munka és család mellett éri el szebbnél szebb sikereit, ráadásul idén ősszel a triatlonosok szent földjén, az évente Hawaii-on megrendezésre kerülő világbajnokságon is kivívta az indulás jogát – számolt be a hírről a Runner’s World.

Mint kiemelték, az idei évben alakult TriatlONhungary csapat egyik tagja a szegedi Szilágyi Péter, aki a nem mindennapi hivatás mellett űzi ezt az amúgy sem mindennapi sportot. Péter amellett, hogy tűzoltó, kisgyermekes családapa, de edzőként is tevékenykedik, így szorgalmával, kitartásával és akaraterejével maximálisan képviseli az ON által hivatott eszmét.

NYOLC ÉVIG VERSENYSZERŰEN ÚSZOTT

A portál Péterrel készített interjújából kiderült, hogy a sport mindig is az élete meghatározó része volt. A tűzoltó bevallása szerint gyerekkoroában is sok mindent kipróbált, igazi örökmozgó volt, és 8 évig versenyszerűen úszott.”Nem sikerült elérnem a várva várt nagy eredményt, így egy rövid kihagyás után a triatlonra nyergeltem át. Egyszerűen hiányzott az életemből a “versenyfeeling”. Az Úszás adott volt, futni és bringázni pedig mindig is imádtam, így jöhetett a triatlon” – mesélte Péter.

TŰZOLTÓ, CSALÁDAPA ÉS SPORTEMBER

A Runner’s World arra is rákérdezett Péternél, hogy vajon hogyan tudja az idejét beosztani, hogy a munka és a sport között megtalálja az egyensúlyt. A sportember elárulta, hogy nagyon sokfelé kell szakadnia, de ez jó időbeosztással kivitelezhető. “Egyszerre kell helyt állnom a tűzoltóságon, sportolóként, családapaként és edzőként, nem egyszerű feladat, de épp ettől olyan izgalmasak a mindennapjaim. A családom maximálisan támogat, a feleségem is aktívan sportol, így mindenben számíthatunk egymásra” – tette hozzá.

IRÁNY HAWAII

Mint kiderült, Péter most a konai Ironman VB-re készül. A versenyre 2020-ban a Tallin-i Ironman világkupán sikerült megszereznie a kijutási jogot. “Amióta triatlonozok arra készülök, hogy kijuthassak a triatlon Mekkájába. Hawaii -on természetesen szeretnék kiváló időt menni és minél jobb eredményt elérni a korosztályomban. Büszke vagyok rá, hogy a hazámat képviselhetem egy ilyen versenyen, és célom, hogy a legjobb magyar időeredmények közé is bekerüljek.”

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: polyamory
'Fel a tetejéhez' gomb