Mindenmás

Apokalipszis-fotók, Mindszentről: megfékezték a tüzet, elkeserítő, ami utána maradt

Tizenkét hektáron égett a száraz fű, a nádas és a cserjés terület Mindszent térségében kedden, a helyszínre a szegedi, a hódmezővásárhelyi, a szentesi, a kisteleki, a kunszentmártoni és a mezőtúri hivatásos, valamint a mártélyi önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik több oldalról támadva, vízsugarakkal és kéziszerszámokkal oltották több órán át a lángokat – írtuk meg elsőként tegnap. A tüzet sikerült megfékezni, azonban ami utána maradt, egészen elszomorító látványt nyújt. Szabó Viktor fotói érkeznek,

  • a tűzről,
  • az utómunkálatokról,
  • és arról, amit maguk után hagytak a lángok.

NYUGI, NINCS ÚJABB TŰZ, CSAK MŰSZAKVÁLTÁS TÖRTÉNT

Reggel 9 környékén kaptunk 10-12 üzenetet a környéken lakó Szeged365 olvasóktól, a tárgy minden esetben az volt, hogy újra baj lehet, ismét vonulnak a tűzoltók. Jó hír, hogy szó sincs ilyesmiről, mindössze annyi történt, hogy a mindszenti önkéntesek – akik egész éjjel a tűzfészkeket figyelték – végre hazamehettek, a helyükre pedig megérkezett a váltás, a vásárhelyi tűzoltók személyében.

DÖBBENETES PUSZTÍTÁST VÉGEZTEK A LÁNGOK

A Mindszenti Kerekasztal nevű csoportba tett fel néhány egészen zseniális, egyben elszomorító fotót Szabó Viktor, a sajtós kolléga azt írta, jelenleg a katasztrófavédelem 11 munkatársa őrzi a területet, akik egész nap maradnak. Számukra az önkormányzat, a polgármester, az alpolgármester gondoskodik az ebédről, ivóvízről, de Viktor szerint a fentieken túl bármilyen apró segítségnek, egy víznek, egy szelet csokinak, egy pogácsának örülnek, amit a lakosoktól kapnak.

A teljes galériát IDE kattintva találod, pár képet a cikkünkbe is betettünk:

Az alábbi fotó tényleg olyan, mintha valamiféle poszt-apokaliptikus sci-fiből származna:

Köszönjük a fotókat, Viktor!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb