Szegedi Arcok

Szegedi Sikersztorik: New Yorkban adhat gálakoncertet egy 13 éves szegedi kislány

Óriási lépés előtt áll a szegedi Haluska Lara, aki kereken egy hónap múlva New Yorkban adhat saját gálakoncertet – számolt be róla a Tehetség-Esély Alapítvány, akik gyűjtést indítottak azért, hogy a 13 éves hegedűvirtuóz kijuthasson a fények városába. Laráról nem először írunk, nem véletlenül:

  • A szegedi kislány 5 éves kora óta töretlenül a zene szerelmese, mindössze 7 éves volt, amikor komponált egy saját kis darabot, majd 9 évesen megjelent első publikált szerzeménye is.
  • Azóta nagymesterek írnak neki kottát,
  • a Virtuózok V4+ különdíjasa lett,
  • tavaly pedig az amerikai International Youth Music Competitions zeneszerzői versenyén 100%-os eredménnyel, Grand Prize díjat kapott.

ÓRIÁSI LEHETŐSÉGET KAPOTT A 13 ÉVES SZEGEDI VIRTUÓZ

Lara idén egy híres, amerikai zenei iskola nyári kurzusának európai válogatóján az egyetemi hallgatók mellett egyedüliként kapott lehetőséget, hogy egy többhetes nyári kurzuson neves amerikai egyetemek professzorai foglalkozzanak vele. Ezt az egyedülálló lehetőséget – anyagi okok miatt – sajnos kénytelen volt visszautasítani a család, számolt be róla az alapítvány.

A kis hegedűművész most egy újabb, óriási lehetőséget kapott:

A fent említett Grand Prize díj elnyerésével meghívást kapott, hogy 2022.08.28-án, New Yorkban, egy nagy szabású gálakoncerten megmutathassa tudását, ezzel kikövezve további, nemzetközi előmenetelét.

Lara egyébként minden szabadidejét a komolyzenének szenteli: a 13 éves szegedi kislány év közben magántanulóként ingázik Budapest és Szeged között édesanyjával, hogy a legjobbaktól tanulhasson és nincs ez másképpen a nyári szünetben sem. Lara ilyenkor is többhetes mesterkurzusokon vesz részt.

TÖBBMILLIÓS KÖLTSÉGET JELENT A NEW YORK-I ÚT, GYŰJTÉST INDÍTOTT A LARÁT FELKAROLÓ ALAPÍTVÁNY

“Alapítványunk az elindulás óta főként saját forrásokból igyekezett támogatni a felfedezett tehetségeket. Most azonban, a korábban már bemutatott Haluska Lara egy olyan nagy lépés előtt áll, melyhez sajnos jelenlegi tőkénk már kevés. A kivételes tehetség számára egy életre szóló lehetőség adódott, melyben mindenképpen szeretnénk segíteni neki, így további támogatókat keresünk!” – számolt be róla a Tehetség-Esély Alapítvány, akik azt írják, hogy az utazás megvalósítása hatalmas anyagi terhet jelent a család számára. 

Mivel Lara kiskorú, értelemszerűen csak kísérővel utazhat, de zeneszerző tanárának, további kísérőknek és még a mesterhegedűnek is repülőjegyet kell vásárolni. Nem beszélve a különböző biztosítási költségekről, szállás, közlekedés és étkezés további kiadásairól, melyeknek összköltsége több millió forintra hág.

“Bármilyen segítség sokat jelent a családnak, így azt szeretnénk, hogy akit megindított a kislány története, támogassa utazását. Minden kis hozzájárulás egy lépéssel közelebb viszi őt az álmához!” – zárták soraikat. Az alapítvány oldalán közölt OTP Simple Pay utalási adatokat mi is közöljük.

  • Tehetség-Esély Alapítvány, 11735005-26055495
  • A közleménybe mindenképp tüntesd fel: “Lara adomány”

Hálásan köszönünk minden segítséget, Szeged365 Family!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb