Közélet

Molotov-koktélt dobtak a szegedi FIDESZ-irodára (frissítve, megvan az elkövető)

Bedobták a szegedi FIDESZ-iroda középső kirakatának üvegét, majd betörtek a Victor Hugo utcai épületbe – tudtuk meg azt követően, hogy több olvasónk is megírta, hogy helyszínelés van a belvárosi székház előtt. A jelenlegi információink alapján úgy tudjuk,

  • reggel 5 környékén valaki betörte a Fidesz-iroda központi kirakatüvegét,
  • az elkövető ezt követően bement az épületbe,
  • odabent pedig gyújtogatni (!) kezdett.

A helyszíni fotókat Chovanecz Katától (Fidesz-KDNP) kaptuk, köszönet értük:

A rendőrök villámgyorsan a helyszínre értek, az elkövetőt úgy tudjuk, elfogták. Cikkünk hamarosan frissülni fog.

NEM EZ VOLT AZ ELSŐ ESET: 2014-BEN A FŐVÁROSI, 2018-BAN A SZEGEDI FIDESZ-SZÉKHÁZ LETT VANDALIZMUS ÁLDOZATA

Nem ez volt az első eset, hogy attrocitás éri a kormánypárt valamelyik pártszékházát. 2014-ben, az internetadó elleni tüntetés részeként a Lendvay utcai székházukat dobálták meg számítástechnikai eszközökkel, az MTI által akkoriban közzétett kárlista elég masszív volt:

  • a székház kerítésének egy részét kidöntötték,
  • a talapzata is sérült,
  • az erkély korlátját és a külső műemléki homlokzatot megrongálták,
  • negyven, többségében hő- és hangszigetelő fóliával ellátott ablakot törtek be,
  • hat redőnyt vertek szét,
  • a betört ablakok pedig a belső berendezésekben és informatikai eszközökben is jelentős kárt okoztak.

A szegedi Fidesz-iroda 2018. decemberében részesült hasonlóban, akkor egy féltéglával verték be a helyiség ajtaját, majd másnap reggelre a frissen beüvegezett ajtó is kapott, valaki fehér festékkel kente össze.

A csütörtök reggeli támadás kapcsán megkerestük a Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányságot is, amint válaszolnak, cikkünk frissülni fog.

FRISSÍTVE: MEGÉRKEZETT A RENDŐRSÉG KÖZLEMÉNYE, MOLOTOV-KOKTÉLT DOBTAK AZ ÉPÜLETRE

Reggel 8 után befutott a rendőrség hivatalos közleménye, melyet változtatás nélkül idézünk.

A rendőrségre 2022. július 28-án 4 óra 30 perc körül érkezett bejelentés arról, hogy Szeged belvárosában egy férfi betörte egy Victor Hugo utcai ingatlan ablakát és bemászott. A helyszínre érkező rendőrök megtalálták a férfit, aki idő közben Molotov-koktélt dobott el az épületben, mellyel tüzet okozott. A járőrök a tüzet eloltották, a 28 éves szegedi férfit elfogták és előállították. Elszámoltatása folyamatban van.

KORPONYAI ERNŐ: TÖBB CSALÁD IS ÉL A MŰEMLÉK JELLEGŰ INGATLANBAN

“Van ami túlmegy minden határon. 2018 ban a választások estéjén betörtek a Fidesz irodába, és rátörték az ajtót két munkatársamra. Az ügyből nem lett semmi. Megjegyezném, hogy HÖK tag is részt vett a betörésben” – írta ki Facebook oldalára Korponyai Ernő, aki az első Fidesz-KDNP képviselő, aki megszólalt a témában. A poszt így folytatódik:

“Ma hajnalban pedig miután a csúfos vereséget szenvedett, Momentum-nak csúfolt neo SZDSZ tüntetéseket szervezett, ismeretlen tettes(ek?) fel akarta gyújtani a szegedi Fidesz irodát. Nyilván az elkövető nem gondolta végig azt, hogy az ingatlan ahol az iroda van egy műemlék jellegű belvárosi lakóingatlan ahol több család él. Az ilyesfajta viselkedés mindenkitől elfogadhatatlan. Bízom benne hogy hamarosan meglesz a tettes, és váron hogy Botka László mikor ír majd mély felháborodással az ügyről”

– zárta sorait az önkormányzati képviselő, egyben a Fidelitas megyei elnöke.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb