Sport

Komoly kihívás előtt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Alekszandar Sztevanovics, a szegediek új vezetőedzője egy rövid interjúban beszélt felkészülésről, tervekről és szezonkezdetről.

Még az előző szezon végén, viharos körülmények között távozott Dragan Vukmir vezetőedző a szegedi csapat éléről, akiről azóta kiderült, hogy a DVTK-nál folytatja. Később májusban arra is fény derült, hogy a helyét egy ideje már a csapatnál szakmai tanácsadóként dolgozó Alekszandar Sztevanovics veszi át. A csapat az előző szezonban talán a vártnál is jobban szerepelt, sokáig a feljutás is reális célnak tűnt, végül a negyedik helyen zártak.

KOMOLY FELKÉSZÜLÉSI IDŐSZAKON VAN TÚL A CSAPAT

A csapat honlapján megjelent interjúban az edző elmondta, ugyan van némi hiányérzete a felkészüléssel kapcsolatban, de összességében elégedett lehet. Hozzátette még, hogy a felkészülés fontos része volt a szlovéniai edzőtábor, ahol komoly fizikai terhelést kaptak a játékosok, de úgy érzi, sikerült előrelépniük a játék minden aspektusában. Az edzőtábor során egyébként a szegediek két edzőmérkőzést is játszottak, ezek közül az egyik a Venezia csapata ellen, akik épp az előző szezonban estek ki az olasz első osztályból.

Fotó: Szeged – Csanád GA

Az interjúból az is kiderül, hogy egy héttel csúszik a hazai bemutatkozás, hiszen az előzetesen várt augusztus 7.-i időpont helyett csak augusztus 14.-én játszik először a csapat a Szent Gellért Fórumban, este 7 órától.

Az első mérkőzésen rögtön a friss kieső MTK otthonába látogat a Szeged, amelyet hétfőn este 8 órától rendeznek.

Borítókép: Szeged-Csanád GA hivatalos weboldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb