kiemeltMindenmás

Napi pakk: 30 fok alatti hőmérséklettel és rengeteg programmal köszönünk el a júliustól Szegeden

A tegnapi 37 fokos, dübörgő kánikulát felváltja a kellemes, alig 27 fokos hőmérséklet. A Szegedi Füvészkert a Lótusz Napokon ma is változatos programmal várja az érdeklődőket. Ha még nem tudod a vasárnapi programot, van pár ajánlatunk: vízitúra a Tiszán, szecessziós séta, koncert a Széchenyi téren. Indítsd a napot a Szeged365 Napi pakkal!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Oszkár és Ignác nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van Loyolai Szent Ignác, a jezsuita rend alapítójának emléknapja.
  • Ma 57 éves Joanne Kathleen Rowling angol írónő, a Harry Potter regények megálmodója.
  • Ma 87 éve született Hódmezővásárhelyen Antal Imre, Erkel Ferenc-díjas zongoraművész, újságíró, műsorvezető, riporter.
  • 173 éve, valószínűsíthetően ezen a napon halt meg Petőfi Sándor költő a segesvári csatában.

KELLEMES, 30 FOK ALATTI IDŐJÁRÁS VÁRHATÓ SZEGEDEN

Megtorpan a kánikula, vasárnap 30 fok alatt marad a hőmérséklet a Napfény Városában. 16-27 fokos hőmérsékletre, derült égre, szinte nulla csepp esőre és viharos széllökésekre számíthatunk.

LÓTUSZ NAPOK A SZEGEDI FÜVÉSZKERTBEN

A tegnapi MantraSound, Virágh Balázs és Harkeerat Singh Mangat Dhrupad koncertek, kungfu és chikung bemutatók, valamint japán teaszertartás után még mindig tartogat újdonságot a Lótusz Napok a Szegedi Füvészkertben. A rendezvény utolsó napján közös napindító jógával, mediball edzéssel, gyógy-, fűszernövényekről szóló előadásokkal és zsonglőr bemutatóval várják az érdeklődőket.

Fotó: Szabó Dávid

MUZSIKÁLÓ UDVAR A SZÉCHENYI TÉREN

A 2022-es A Dal című műsorban ismerhette meg a nagyközönség Koszorús Krisztinát és a Swing a’ la Django zenekart, most vasárnap este pedig a Széchenyi téren találkozhatunk velük testközelből. A magyar autentikus zene, rancia manouche swing és sanzonok, tangó és a jazz mind felsorolható a repertoárjukban, stílusokon átívelő koncertre számíthatunk.

SZECESSZIÓS SÉTA SZEGED SZÍVÉBEN

Vasárnap délelőtt egy városismereti sétán is részt vehetünk, mely során a századforduló kimagasló építészeinek: Magyar Ede, Lechner Ödön, Raichl J. Ferenc, Baumhorn Lipót és Kótay Pál egyedi szépségű, kivételes formakincsű szegedi alkotásait ismerhetjük meg közelebbről. 

Fotó: Szabó Dávid

HAJÓSKAPITÁNY LEHETSZ A TISZÁN

Sűrű lesz a vasárnap délelőtt Szegeden, 9 órától egy kalandos vízitúrán is részt vehetsz. Egy jogosítvány nélkül is vezethető, 4, 5 és 10 személyes kishajóval fedezheted fel a Tisza és a Maros élővilágát. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb