Szegedi Arcok

Hatalmas megtiszteltetés: az SZTE BBMK oktatója, Rost Andrea énekelte a Himnuszt a 37. Forma-1-es Magyar Nagydíjon

Rost Andrea, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar Magánének Tanszékének oktatója, a világszerte ismert szoprán, Kossuth-díjas, Prima Primissima díjas és Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő énekelte a 37. Forma-1-es Magyar Nagydíj rajtját megelőző ceremónián a magyar Himnuszt – olvasható az egyetem honlapján.

“Hatalmas megtiszteltetés és nagy öröm volt számomra magyar földön, százezer ember és a világ előtt elénekelni a magyar Himnuszt a Hungaroringen. Nagyon jól éreztem magam az izgalmas verseny alatt” – mondta a himnusz eléneklése után Rost Andrea.

ROST ANDREA RAJONG A GYORS AUTÓKÉRT

Mint kiderült, a művésznő rajong a gyors autókért, imád vezetni, a Forma-1 pedig a kedvenc sportágai közé tartozik. “A McLaren a kedvenc csapatom” – jelentette ki, majd hozzátette: mivel az egész családja nagy Forma-1-es rajongó, nagyon örült, amikor felkérték a Himnusz eléneklésére. Azt, hogy mennyire nem idegen számára az autósport, mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy idén a születésnapjára Supercar Tourt kapott ajándékba, ezzel pedig egy olyan csapat tagjává válhatott, amely Lamborghinikkel, Ferrarikkal, Mercedesekkel és Porschékkal szelte az utakat.

IZGALMAS FUTAM VOLT MAGYARORSZÁGON

A 37. Forma-1-es Magyar Nagydíjat 2022. július 31-én Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte meg a Hungaroringen. A 24 éves vb-címvédő ezzel tovább növelte előnyét az összetettben. Verstappen a tizedik helyről rajtolva úgy győzött, hogy riválisainak szinte esélyük sem volt arra, hogy megnehezítsék a dolgát. A holland pilóta pályafutása 28. futamgyőzelmét aratta, ezzel a háromszoros világbajnok brit Jackie Stewartot megelőzve immár egyedül áll az örökranglista nyolcadik helyén. Második helyen a hétszeres vb-győztes brit Lewis Hamilton végzett, míg harmadikként a másik Mercedesszel pole pozícióból rajtoló George Russell zárt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb