Mindenmás

Szegedi buszmegállóban raboltak ki egy idős, beteg asszonyt (videón az eset)

Szegedi áruházból lépett ki az a nehezen, bottal járó asszony, akit kifigyelt egy nő, követte, majd fényes nappal fosztotta ki egy közeli buszmegállóban, felszállás közben. Az eset tavaly nyáron történt, az aktualitását az adja, hogy a Szegedi Járási Ügyészség ma reggel emelt vádat az ügyben.

A kedd reggel közzétett sajtóanyag szerint a vádlott 2021. június 11. napján 10 órakor lett figyelmes az egyik szegedi áruházból kilépő, többszörös egészségügyi problémái miatt  nehezen, bottal járó asszonyra. A nő ezt követően követte a közelben levő buszmegállóig a sértettet, majd kifigyelte és kihasználta azt, hogy áldozata a bevásárló táskáját a kezében tartja, míg bőr táskáját a vállán átvetve hordja a pénztárcájával együtt.

A nő szorosan követte a sértettet és kihasználva az asszony nehezített, lassú járását, csökkent reakció idejét, felszállás közben a táskába nyúlva a pénztárcát a benne levő 92 ezer forinttal és bankkártyákkal együtt eltulajdonította. Az elkövető ezután leszállt a troliról és távozott.

A járási ügyészség a vádlottat kifosztás bűntettével vádolja. A nő bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb